Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Félbehagyott egyetemi képzést...

Félbehagyott egyetemi képzést lehet újraindítani kreditek elismerésével ugyanabban az intézményben?

Figyelt kérdés
Sajnos a képzésemet félbe kellett hagynom pár éve, egész pontosan a szakdolgozat és az államvizsga lett volna csak vissza, minden más (tantárgyak, vizsgák, nyelvvizsga) megvolt. Nem találok arra vonatkozóan sehol sem infót, hogy ha újra beiratkoznék, akkor mekkora részben kellene megint lehallgatnom a tárgyakat, és lehetséges-e akkreditáltatni a már kész tantárgyaimat, vagy újra kell járnom az egész képzést és kifizetnem minden félévet. Vagy ez intézménytől és saját szabályoktól függ?

2023. aug. 15. 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyik rokonom 2 év után hagyta ott, és amikor vissza akart volna menni, akkor neki erre csak ismétléssel lett volna lehetősége. (SZTE TTIK)

Azt gondolom, hogy ez egyetemfüggő is, írj nekik, tőlük biztosabb választ kapsz, mint itt

2023. aug. 15. 18:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én hasonló helyzetben vagyok, az én esetemben úgy van, hogy kreditelismertetéssel vissza tudok menni, és ugyanonnan folytatom, ahol abbahagytam. De intézményfüggő, mindenképp kérdezd meg.
2023. aug. 16. 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
TO mindenkeppen. En 7 ev utan ott folytathattam ahol abbahagytam, nekem is szakdoga es allamvizsga volt vissza. PTE
2023. aug. 16. 10:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2023. aug. 25. 14:53
 5/8 anonim ***** válasza:

En is hasonló helyzetben vagyok. A hallgatoi statuszom 2018. januarjaban aktivrol abszoltvalt-ra lett allitva a neptunban (a TO-s altal.) Ugyanis nalunk nem kellett a szakdolgozatot leadni, anelkul is megkaptuk az abszolutoriumot, amennyiben minden mas szukseges megvolt hozza. Ez utan nalunk 2 even belul minden problema nelkul el lehet menni allamvizsgazni, 5 even belul pedig kervenyezni kell. (Ugy ertem, hogy a fennmarado 3 even belul.) Eppen a mai napon lattam meg a legutobbi, most is ervenyben levo 2018-as nyari Tanulmanyi- es Vizsgaszabalyzatban, hogy az abszolutorium megszerzese utan 2 even belul a szakdolgozatot le kell adni. (Azt is irja, hogy 5 evig lehet allamvizsgazni.) Na, de amikor en megkaptam az abszolutoriumot, meg nem volt errol szo, hogy a szakdolgozatot le kell adni utana 2 even belul. Akkor meg csak ugy volt, h amikor megirom a szakdogat az 5 even belul, elmehetek allamvizsgara.(kervennyel v. nelkule.) Nyilvanvalo, ha 2018 ev elejen, januarjaban vegeztem a sulival, abszolvaltam, utana nem kezdtem el olvasgatni a kesobb megjelent TVSZ-t, igy nem tudtam a valtozasrol. De nem is ertesitettek ki rola. Most ott tartok, hogy tegnap meg azt hittem, h utolso lehetosegkent 2024. januarjaban leallamvizsgazhatok kervennyel. Itt allok egy felig kesz szakdogaval, amit novemberig lehetne leadni, es nem tudom mi lesz, mert meg senki nincs a TO-n :-) Bocs, hogy ilyen hosszu volt a sztorim.

Neked anno nem allitott ki a TO egy abszolutoriumot? Nezd meg a Neptunban a tanulmanyi statuszodat, meg azt, hogy ha abszolvaltal, akkor az mikor tortent. Ezutan vedd elo a most ervenyes TVSZ-t, es olvasd el. Errol a temarol mindenkeppen rendelkezik a szabalyzat. Ha nem talalod, akkor a TO segit. A velemenyem szerint az abszolutorium intezmenyenkent valtozo ideig, de nagy esellyel nalatok is 5 evig ervenyes. Ha ez meglenne neked, nem kellene ujra beiratkozni, es krediteket elismertetni.

Ha valaki megkerdezne, h miert huztam idaig az idot, az a helyzet, h nincs szuksegem erre a diplomara olyan nagyon, mert van masik, ami hasznosabb. Es a szakdoga temamat a covid idejen nem tudtam kutatni, igy nem is kezdtem el irni, csak most nyaron.

Legyszi ird meg, talaltal-e abszolutoriumot a neptunodban, vagy mi lett vegul?

2023. aug. 26. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, en ugy tudom, hogy az a TVSZ vonatkozik rad, ami a beiratkozasod eveben ervenyes volt. Nalunk is valtozott a TVSZ, nalunk most mar az abszolutoriumot koveto 2 even belul vegezni kell, különben elveszik az egesz. 7 evvel az abszolutorium utan megis minden gond nélkül le tudtam allamvizsgazni es le tudtam adni a szakdogam. Szóval velemyem szerint azt nezik, ami a te evfolyamodra vonatkozik.
2023. aug. 27. 09:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Kedves harmadik valaszolo! Nagyon szepen koszonom, en is igy sejtem, de még nem tudom biztosra. Szerintem nem lesz gond, de azert kicsit megtorpantam most.
2023. aug. 27. 09:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogy haladnak a dolgok, Kérdező? Sikerül?
2023. aug. 30. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!