Zoológus 5 éves mesterszak, vagy üzemmérnök-informatikus Bprof, melyiket érdemesebb elvégezni?
Én nagyon gondolkoztam idén a zoológián, de végül az állatorvosit írtam első helyre, mert itthon zoológus végzettséggel nem igazán lehet elhelyezkedni és mivel idén indul először ez a képzés, nem lehet tudni, hogy mennyire lesz színvonalas az oktatása.
Ha számodra külföld is opció és majd az első félév után pozitív beszámolókat lehet hallani a most felvett hallgatóktól, akkor viszont jó választás a zoológusi pálya.
Az pedig ne tántorítson el, hogy Budapestre kell miatta költözni. Szerintem 5 évet ki lehet itt bírni, ha cserébe utána 40-50 évig olyan munkát végezhetsz amit tényleg élvezel.
A másik szakkal kapcsolatban annyira nem vagyok képben, de az biztos, hogy nagyon más irány. Itt szerintem azt gondold át, hogy mennyire tudnád magad elképzelni ebben a munkakörben. (Én pl tuti fejjel rohannék a falnak.. :D)
Zoológusként nehezen fogsz elhelyezkedni, informatikusként könnyen. De ne csak ez alapján dönts, ha a zoológia sokkal jobban érdekel, akkor hiába jobbak a lehetőségek a másikkal.
Egyébként miért bprof? Egy mérnőkinfót vagy proginfót is könnyebben elvégzel mint egy 5 éves zoológia szakot az állatorvosin. Akkor infós irányban miért a könnyebb, de kevésbé értékes szakot választanád?
A másik, hogy állatorvosi szak miért nem jön szóba? Azzal jobb lehetőségeid lennéne, mint a zoológus szakkal, amúgy meg feltételezem hogy mivel egy egyetem ugyanazon kara, elég nags lesz az átfedés tárgyakban.
AZ Állatorvosi Egyetem zoológus képzése nagyon jó, ha érdekel a terület jól teszed ha azt választod, mert valódi tudást kapsz és az egyetemet is élvezni fogod.
A végzés utánra vonatkozóan arra célszerű felkészülnöd, hogy tanulmányaidat PhD képzésben is folytasd, az állami PhD ösztöndíj 4 évre jó kezdő fizetést és nagy szabadságot jelent. Ha jól kihasználod akkor olyan szintre tudsz eljutni, amivel már itthon és külföldön is jól érvényesülhetsz.
Nagyon nem mindegy, hogy az ember mivel tölti az életét. Boldog ember úgy lehetsz, ha a megélhetésed és a hobbid egybeesik, ha azt csinálod amit igazán szeretsz, sikeres is ekkor leszel benne.
Egyik sem mert:
Zoológus: ezzel nem fogsz tudni elhelyezkedni, többszörösen telített a piac
Üzemmérnök-informatikus Bprof: ez egy csökkentett képzés, csökkentett értelmi képességűeknek akik képtelenek rendes BSc-t végezni, ennek megfelelően a cégek hozzáállása is olyan lesz hozzád. Nem azt mondom hogy nem lehet elhelyezkedni csak hátrányból indulsz a valódi egyetemi szakot végzettekhez képest
"Azzal jobb lehetőségeid lennéne, mint a zoológus szakkal, amúgy meg feltételezem hogy mivel egy egyetem ugyanazon kara, elég nags lesz az átfedés tárgyakban."
Nincs sok átfedés a két szak között. Az állatorvosi agrár terület, a zoológus pedig természettudományi. Nem véletlenül nem engedik az átjelentkezést sem eközött a két szak között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!