Tudnátok olyan szakokat írni, ahol levelező órarendben nem kell hetente bejárni?
"A levelező képzések óraszámának előírás szerint a nappalis képzések óraszámának a harmadát kell kitenniük."
Eddig is kitette a kéthetente péntek-szombattal. Ezért se értem miért van most már sok helyen hetente péntek-szombat.
"a levelező képzések konzultációs rendjét olyan bizottságok döntik el az egyetemeken, amelyek döntő többségét egyetemi oktatók tartják."
Sajnos tapasztalom, mennyire ésszerű döntéseket szoktak hozni xD
"Itt van a kutya elásva, s ezért a leggyakoribb kompromisszum még mindig a kéthetente péntek-szombati megoldás"
Épp erről beszélünk, hogy a legtöbb helyen nem kéthetente péntek szombat van, hanem hetente péntek és/vagy szombat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy vagy minden héten pénteken, vagy valahol ráadásul minden héten péntek szombaton tartja. Ez a legrosszabb, ami csak lehet. És ezt nem értem, hogy sok helyen, ahol korábban kéthetente péntek szombat volt, miért változtatta hetente péntek szombatra.
"a hallgatók pedig arra a félévente 7 péntekre kivehetnek a munkahelyükön szabadságot, ha akarnak"
Ez ott dől meg, hogy ha minden pénteken van, akkor valójában félévente 10-12 szabadság kellene inkább csak a pénteki napokra, ami éve sszinten 20-24 nap. Ennyi az alapszabadság összesen, ezzel el is ment csak a pénteki napokkal. Közben meg a munkáltató ezt sehol se engesi meg szinte, csak ha eleve ő küld tanulni, ami ritka, meg vannak kötelezően kiírandó napok pl. nálunk is, mert mi szombati napokat nem ledolgozunk, hanem kötelező szabi, illetve nyáron egy hetes leállás, ami vagy 5 nap táppénz vagy 5 nap szabi. Meg télen két ünnep közt szintén. Szóval ez leírva rohadt jól hangzik, csak valójában meg vakarhatod a fejed, hogy mi van.
Na akkor szakokat nem tudtam meg, cserébe azt viszont igen, hogy nem leszek könnyű helyzetben.
Egyébként párom is tanul munka mellett, Ő Debrecenbe jár a GYGYK-ra, nálunk tömbösítve van, egy félévben kb. 2 hét oktatás van. Nekem ez is jó lenne, vagy a kéthetente péntek-szombat, mert rugalmasan tudom beosztani a szabimat. De sok helyen úgy olvastam, hogy minden héten péntek-szombat van oktatás. Az már azért sok lenne...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!