Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudnátok olyan szakokat írni,...

Tudnátok olyan szakokat írni, ahol levelező órarendben nem kell hetente bejárni?

Figyelt kérdés
Főleg műszaki területre vágyom, de más is jöhet, majd válogatok. Ha nem kell gyakran bejárni, akkor a lokáció is mindegy, de az ország keleti része lenne preferáltabb.

2023. aug. 2. 07:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szóval teljesen mindegy, hogy felvételről, élőbe neten hallgatom meg vagy személyesen ugyanaz lesz, amit elmondd. :)
2023. aug. 2. 18:41
 12/18 anonim ***** válasza:

"A levelező képzések óraszámának előírás szerint a nappalis képzések óraszámának a harmadát kell kitenniük."

Eddig is kitette a kéthetente péntek-szombattal. Ezért se értem miért van most már sok helyen hetente péntek-szombat.

"a levelező képzések konzultációs rendjét olyan bizottságok döntik el az egyetemeken, amelyek döntő többségét egyetemi oktatók tartják."

Sajnos tapasztalom, mennyire ésszerű döntéseket szoktak hozni xD

"Itt van a kutya elásva, s ezért a leggyakoribb kompromisszum még mindig a kéthetente péntek-szombati megoldás"

Épp erről beszélünk, hogy a legtöbb helyen nem kéthetente péntek szombat van, hanem hetente péntek és/vagy szombat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy vagy minden héten pénteken, vagy valahol ráadásul minden héten péntek szombaton tartja. Ez a legrosszabb, ami csak lehet. És ezt nem értem, hogy sok helyen, ahol korábban kéthetente péntek szombat volt, miért változtatta hetente péntek szombatra.

"a hallgatók pedig arra a félévente 7 péntekre kivehetnek a munkahelyükön szabadságot, ha akarnak"

Ez ott dől meg, hogy ha minden pénteken van, akkor valójában félévente 10-12 szabadság kellene inkább csak a pénteki napokra, ami éve sszinten 20-24 nap. Ennyi az alapszabadság összesen, ezzel el is ment csak a pénteki napokkal. Közben meg a munkáltató ezt sehol se engesi meg szinte, csak ha eleve ő küld tanulni, ami ritka, meg vannak kötelezően kiírandó napok pl. nálunk is, mert mi szombati napokat nem ledolgozunk, hanem kötelező szabi, illetve nyáron egy hetes leállás, ami vagy 5 nap táppénz vagy 5 nap szabi. Meg télen két ünnep közt szintén. Szóval ez leírva rohadt jól hangzik, csak valójában meg vakarhatod a fejed, hogy mi van.

2023. aug. 3. 06:11
 13/18 anonim ***** válasza:
26%
#12: Abban nincs igazad, hogy a legtöbb helyen minden péntek-szombaton van a konzultáció. Nézz körül a felvi.hu-n, és láthatod, hogy a félévente 7 péntek-szombat, azaz kéthetente péntek-szombat még mindig a leggyakoribb megoldás az országban.
2023. aug. 3. 07:44
 14/18 A kérdező kommentje:

Na akkor szakokat nem tudtam meg, cserébe azt viszont igen, hogy nem leszek könnyű helyzetben.

Egyébként párom is tanul munka mellett, Ő Debrecenbe jár a GYGYK-ra, nálunk tömbösítve van, egy félévben kb. 2 hét oktatás van. Nekem ez is jó lenne, vagy a kéthetente péntek-szombat, mert rugalmasan tudom beosztani a szabimat. De sok helyen úgy olvastam, hogy minden héten péntek-szombat van oktatás. Az már azért sok lenne...

2023. aug. 3. 07:48
 15/18 anonim ***** válasza:
#14: A felvi.hu-n a levelező képzések meghirdetett szakjainál általában a lábjegyzetben ott van a konzultációk beosztása is.
2023. aug. 3. 07:53
 16/18 anonim ***** válasza:
Én jövőre mennék mesterképzésre, szinte lehetetlenség lesz olyat találni,ami kompatibilis a munkával. :/
2023. aug. 4. 10:42
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem műszaki terület hanem eü, de nekünk átlag havi 1x hétfőtől péntekig van oktatás a levelező képzésen.
2023. aug. 5. 12:14
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2. félévtől minden félévbe lenne 1 hetes üzemi gyakorlat levelezőn, mint a nappalisoknak még az órákon felül. Amikor elsőnek néztem, azt hittem csak viccnek szánják, de nem :D. Hasonló területen dolgozok már termelési vezetőként 7 éve, mint amilyen szakra megyek tanulni, csak más diplomával vagyok ott és az adott területet gyakorlatban tanultan meg az évek során. Az a nettó röhej, hogy levelezve az egyetemmel, nem fogadják el a több éves munkatapasztaltot :D Pedig megmernék esküdni arra, hogy rengeteg dolgot jobban tudnék, mint az ottani oktatót, akik csak elméletben tolják a képedbe a sok felesleges dolgot :D (megjegyzés: csak papír miatt csinálnám, esetleges későbbi munkahelyváltás miatt, de hogy ennyi időt kell rászánni, akkor így le is tettem róla)
2023. aug. 6. 00:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!