Jogi asszisztens szakkal hol tudok elhelyezkedni?
Esetleg nagyobb ügyvédi irodába
Olyan nagyobb cégeknél ahol jogi munkacsoport van
Bíróságon, ügyészségen
Előfordult, hogy jogászok, ügyvédek szoktak ilyen végzettségű, embert alkalmazni maguk mellett.
Jegyző mellett is szoktak dolgozni.
Hivatalokban ahol van külön jogi osztály.
Összességében, nincsenek kapcsolataid elég nehéz, de nem lehetetlen elhelyezkedni vele mert általában egy jogi csoportban 3-4, vagy akár több jogászra jut egy asszisztensi pozíció.
Befutottabb ügyvédek, jogászok szoktak ilyen asszisztens alkalmazni titkárnő helyett, jobb kéznek.
Ha szerencséd van a fent sorolt helyeken. Én pl egy ügyvédi irodában dolgozok ebben a pozícióban.
De ahogy írják is nagyon kevés helyen van "elválasztva", mert az én munkámat egy jogász simán tudja végezni, kb csak őket "tehermentesítem" az adminisztrációtól.
Ha újra kezdhetném akkor viszont hanyagolnám mind a szakot, mind a jogi területet. Javaslom Te is csak akkor vágj bele ha kitartóan érdekel és elhivatott vagy, esetleg egy kicsit "mazochista". Ugyanis ezen a területen lehet a leghamarabb, legkönnyebben kiégni a folyamatos nyomás, határidők és a siralmas fizetés miatt.(300000 alatt) Plusz hogy váltani sem tudsz, mert ebben a szakmában minden a kapcsolatokon és a szerencsén múlik. Ráadásul szinte csak Budapesten vannak jogi állások meghirdetve,(én is ott dolgozom) vidékre full igaz a kihalásos alap vagy rokon, haver útján való bekerülés. Én nagyon megbántam ezt a szakot, munkakört is, mindenképp váltani szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!