Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogi asszisztens szakkal hol...

Jogi asszisztens szakkal hol tudok elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

#jog #jogi asszisztens #Jogi szakirány
2023. júl. 22. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Bíróságok pl.
2023. júl. 22. 20:32
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Esetleg nagyobb ügyvédi irodába

Olyan nagyobb cégeknél ahol jogi munkacsoport van

Bíróságon, ügyészségen

Előfordult, hogy jogászok, ügyvédek szoktak ilyen végzettségű, embert alkalmazni maguk mellett.

Jegyző mellett is szoktak dolgozni.

Hivatalokban ahol van külön jogi osztály.

Összességében, nincsenek kapcsolataid elég nehéz, de nem lehetetlen elhelyezkedni vele mert általában egy jogi csoportban 3-4, vagy akár több jogászra jut egy asszisztensi pozíció.

Befutottabb ügyvédek, jogászok szoktak ilyen asszisztens alkalmazni titkárnő helyett, jobb kéznek.

2023. júl. 22. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én pl azért akarom elkezdeni, mert előny ha majd hivatásosnak fogok jelentkezni/nem rendőrnek/. De az NKE-t nem mertem bevállalni, és szakmabeliek ezt javasolták nekem.
2023. júl. 23. 22:58
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Menj inkább igazságügyi igazgatásira, kicsivel kell csak többet tanulni mint jogi asszisztensin és diplomát kapsz.
2023. aug. 9. 19:33
 5/7 piranja ***** válasza:
72%
öhm...pont most néztem meg az eltére jogásznak "csak" 800 embert vettek fel az általános eljárásban (levelező+nappali), kint vannak a statisztikák a felvin.... tehát ez egy egyetem, hol van még a többi?az összes elsőéves jogász MO-n majdnem 3000 ember, minden egyetemet beleszámítva.....szerinted hova kell ennyi jogász? majd mennek ügyintézőnek valami kormányhivatalba....az NKE meg egy vicc, nyugodtan elkezdhetitek és legalább lesz egy diplomátok, igaza van az előttem szólónak. Semmi értelme a jogász asszisztensnek, dunát lehet rekeszteni a jogászokkal....sajnálom, de ez a helyzet.
2023. aug. 10. 08:38
 6/7 anonim ***** válasza:
65%
Ja, gyakorlatilag ott tartunk, hogy a jogi asszisztensi állásokat is szinte már jogászok töltik be, és nyilván egy ilyen állásra egy jogászt előnyben részesítenek egy olyan szakkal szemben, ami diplomát sem ad.
2023. aug. 10. 17:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha szerencséd van a fent sorolt helyeken. Én pl egy ügyvédi irodában dolgozok ebben a pozícióban.

De ahogy írják is nagyon kevés helyen van "elválasztva", mert az én munkámat egy jogász simán tudja végezni, kb csak őket "tehermentesítem" az adminisztrációtól.

Ha újra kezdhetném akkor viszont hanyagolnám mind a szakot, mind a jogi területet. Javaslom Te is csak akkor vágj bele ha kitartóan érdekel és elhivatott vagy, esetleg egy kicsit "mazochista". Ugyanis ezen a területen lehet a leghamarabb, legkönnyebben kiégni a folyamatos nyomás, határidők és a siralmas fizetés miatt.(300000 alatt) Plusz hogy váltani sem tudsz, mert ebben a szakmában minden a kapcsolatokon és a szerencsén múlik. Ráadásul szinte csak Budapesten vannak jogi állások meghirdetve,(én is ott dolgozom) vidékre full igaz a kihalásos alap vagy rokon, haver útján való bekerülés. Én nagyon megbántam ezt a szakot, munkakört is, mindenképp váltani szeretnék.

2023. dec. 19. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!