Hogyan kerüljek be egy jó egyetemre?
"Jó egyetem bölcsészet karjára"
Teljesen mindegy hogy egy fos vagy egy jó hírű egyetemen végzel el egy semmit nem érő szakot. Bölcsészet az mindenhol selejt.
Alapképzésen tök mindegy hova jársz a bolognai rendszerben - sőt, gyakran még jobb is, ha egy gyengébb intézményben te tudsz lenni az évfolyamelső és minden ösztöndíjat megkaphatsz ahelyett, hogy a belterjesekkel kellene versenyezned.
A mester már kicsit fontosabb, de azt nem is indít minden képzési hely, s szűkebb specializációt választhatsz.
S igazából a doktori iskola az, ahol már van értelme válogatni és feltenni a kérdést, hogy hogyan kerülj be egy jó PhD programra.
#8: semmi értelme. Az Egyesült Államokban ugyanúgy nehéz a bölcsészeknek elhelyezkednie, ráadásul a kérdező külföldiként plusz hendikeppel indul.
PErsze jó világot látni, de itthon is el tudja olvasni ugyanazokat a tanulmányokat, amiket ott kint stb., majd ha doktoriba kezd, akkor lehet "emberkedni".
#6 sajnos művészetibe járok egy nyelvet tudok tanulni:/ magyarból most 5 vagyok (nyelvtan, irodalom) töriből 4-es a választott tantárgyam földrajz lesz amit még nem tanultunk. 11.ben nagyon meg akarom nyomni a tanulást, hogy az összes főtárgyból 5 legyek.
#9 teljesen egyetértek. Biztos jó lehet egy külföldi egyetem Angliában, de egy az hogy rengetegbe kerül az USA-ban és egyiránt Angliában a szállás.
Köszönöm a válaszokat:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!