2024-es pontszámítás során is lehet az OKJ-s vizsgaeredményt négyszerezni?
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok ,hogy lesz-e esély a 2024-es új pontszámítási rendszerben arra ,hogy az OKJ vizsgaeredményt megnégyszerezni?
Próbáltam utánajárni a felvin-n erről, de semmit nem találtam róla. Az ideiben még lehet, mert az egyik ismerősöm ugyanazt azt az OKJ-t végezte el, ötös érdemjeggyel, amit én fogok. Ennek köszönhetően 400 pontja lett.
Okj-re nem külön pluszpontot kapsz és ennyi?
Az érettsegit lehet duplázni, ott is kettő átlagát. Azért egy egész felvételit kiváltani egy semmitérő OKJ négyszerezéssel vicces lenne.
De van olyan lehetőség ,hogy az OKJ eredményt megnégyszerezni. Viszont csak bizonyos OKJ-t lehet.
UPDATE, ha valakit érdekel: "Tisztelt Érdeklődő!
A pontszámítási módszerek tekintetében nem lesz változás a 2024-től érvénes felvételi szabályokban sem, tehát pl. a szakirányú szakképesítés esetében a szakmai vizsga négyszerese alapján történő pontszámításra továbbra is lehetőség lesz.
Kérjük, amennyiben válaszol levele tartalmazza az előző levélváltásokat is."
Kedves Kérdező!
A pontszámítás módja valószínűleg megmarad, viszont benne van a pakliban, hogy szűkülni fog a szakok köre ahol ezt a fajta számítást elfogadják. Én ezt az infót kaptam.🙂
4/4
Szakgimnázium után van lehetőség technikumon maradni plusz 1 évre. Egyébként szoftverfejlesztő OKJ.
4/4
Kiegészítés: Jelenleg ezt a fajta számítást minden info szakon elfogadják az egyetemek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!