Angol-német szakkal milyen lehetőségek vannak még?
Végzős egyetemistaként már elkezdtem tanítani és nagyon szeretem, ilyenkor kerülök igazán az úgynevezett flow élménybe. Sajnos mindenki ismeri a jelenlegi helyzetet az oktatásban, a tanárok megalázóan rossz helyzetét, ebből adódóan én is kapunyitási válságban szenvedek.
Az a baj, hogy lehet hogy vannak lehetőségek angol-német szakkal de azok kb. kimerülnek a különböző multik ügyfélszolgálatos munkaköreiben. Éppen ezt dolgozom és nem szeretem mert elméleti ember vagyok tudatosan választottam a tanárképzést nem azért mert kellett egy papír. Nem tudom hogy inkább szerezzek-e egy másik végzettséget vagy próbáljam meg a doktorit végülis időben ugyanannyi lenne.
Gondolkoztam még jogon vagy turizmuson de az utóbbi is kb. egy recepciós állást adna. A jog meg telített és farkastörvények uralkodnak a jogi pályán ami nem való a habitusomhoz, pláne a jogbiztonság hiányát tekintve Magyarországon.
Szóval teljesen tanácstalan vagyok mitévő legyek. Ha valakinek van építő jellegű tapasztalata azt nagyon megköszönném.
A fordítást mint megélhetési forrást sajnos Magyarországon elfelejtheted, kivéve, ha van protekciód. Munkaerő-túlkínálat van ezen a területen, így a többség csak nagyon rosszul fizető és bizonytalan jövedelemhez tud jutni ebből.
Egyetemi oktatói pályára gondoltál esetleg, különösen annak fényében, hogy elméleti embernek tartod magad? Ez esetben érdemes volna a doktorit végigcsinálnod.
Ha a felsőoktatást mint munkahelyet valami miatt nem tartod jó ötletnek, akkor pedig egy másik végzettséget érdemes lehetne megpróbálnod megszerezni. Például hogyha a közgazdaságtan nem áll túl távol tőled, akkor az emberi erőforrások alapszak jó ötlet lehet, kinyithat lehetőségeket számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!