Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hány éves képzést ad az ELTE?

Hány éves képzést ad az ELTE?

Figyelt kérdés

Az ELTE mesterséges intelligencia szakára szeretnék járni: [link]

Hány év alatt lehet elvégezni? 3 év alatt be tudom fejezni és le tudok diplomázni? 2026-ban végzek a középiskolával, utána egyből szeptemberben már szeretnék érettségizni, aztán jelentkezek az ELTE-re. El tudom kezdeni az egyetemet már 2026-ban? 2029-re tudok végezni a tanulmányaimmal és le tudok diplomázni?

2023. júl. 11. 14:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt amugy senkinek nem esik le hogy ez troll? Ilyen nincs
2023. júl. 15. 03:33
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Áh, szóval ezért szalagcím, hogy akkora emberhiány van az Apple Siri részlegén, hogy felveszik a frissen diplomázott elméleti világtalant is. Ha akkora ász vagy, csak tanuld meg magadtól pár hónap alatt, amit kell, aztán irány Cupertino, önéletrajz nélkül, releváns Apple képzések nélkül, méretes trógermellénnyel!
2023. júl. 15. 05:53
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

11-es:

Deee, nekem is leesett elég korán.

Illetve ha arról lenne szó, hogy valaki ennyire értetlen és tájékozatlan akkor pedig azért hagyom rá.

2023. júl. 15. 05:55
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

#10: Most viccelsz, trollkodsz, vagy ennyire tájékozatlan vagy? Tudatában vagy annak, hogy nem lehet csak úgy egyet gondolni, felszállni egy repülőgépre, és kivándorolni Amerikába munkát vállalni? Irdatlanul nehéz egy külföldinek munkavállalási és letelepedési engedélyt (ún. zöld kártyát) kapni az USA-ba, statisztikailag a magyarországi pályázók fél százaléka sem kapja meg! Nézd már meg ezt a linket:

[link]

Munkavállalási engedély nélkül pedig nemhogy az Apple, hanem még a McDonald's sem fog szóba állni veled Amerikában, hogy felvegyen hamburgersütőnek, akármilyen diplomád is van. Nem fogják érted kockáztatni a 3000 dolláros büntetést, ami illegális foglalkoztatásért jár az USA-ban, amikor bőven van legálisan foglalkoztatható munkaerő is, akit felvehetnek. Turistavízummal nincs jogod az USA-ban semmiféle munkát vállalni, s ha mégis valahogyan találsz valakit, aki illegálisan foglalkoztat, és lebuksz, akkor nemcsak őt büntetik meg, hanem téged is letartóztatnak és kitoloncolnak az országból.

S akkor arról még nem is beszéltünk, hogy huszonéves egyedülálló fiatalként még turistavízum elnyerésére sincs túl sok esélyed, épp azért, mert félnek, hogy nem akarsz visszatérni majd és illegális munkavállaló leszel: szerintem olyan 30% körüli az esélyed, ha turistavízumra pályázol.

2023. júl. 15. 08:59
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll! Zöldkáryta lottón részt fogok venni! Az Apple-höz pedig felvesznek külföldieket is, ez nem olyan nehéz mint ahogy hangzik! Mert szerinted az Apple nem vesz fel zöld kártyás alkalmozottat? Szerintem felvesznek akárkit aki tud programozni! És miért lenne illegális zöld kártyával munkát vállalni az USA-ban?
2023. júl. 16. 13:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

#15: Úgy látszik, félreértetted, amit írtam, pedig szerintem elég világos voltam. Én azt írtam, hogy zöld kártya nélkül, munkavállalási engedély HIÁNYÁBAN, egyszerű turistavízummal csak illegálisan vállalhatsz munkát. Természetesen pályázhatsz zöld kártyára, s ha megkapod, akkor az munkavállalási és letelepedési engedélyt is jelent, azaz vállalhatsz munkát.

Csak azt is kell tudnod ehhez, ahogy írtam is, hogy a statisztikai esélyed, hogy zöld kártyát nyersz, kb. 1 a 200-hoz. Ez egyszerűen tény, amit kénytelen vagy elfogadni. S azt is tudnod kell, hogy évente csak egyszer lehet pályázni zöld kártyára, egy pályázat benyújtása pedig 1200 dollárba, azaz 400 ezer forintba kerül, ami természetesen elúszik, ha nem nyersz. Ha reálisan nézed a dolgokat, még húsz évig tartó évenkénti pályázgatás és 8 millió forint kifizetése után is annak van messze a legnagyobb esélye, hogy nem fogsz zöld kártyához jutni.

Az pedig óriási tévedés, hogy az Apple-höz mindenkit felvesznek, aki tud programozni. Több lépcsős felvételi procedúra van, nézz csak utána a neten, ha nem hiszed. Ha elolvasod ezt a linket, láthatod, hogy a pályázók fél százaléka jár csak sikerrel:

[link]

Összegezve tehát a terved esélyeit: még arra is csak egy icipici esélyed van, hogy hosszú évekig tartó drága pályázgatás árán munkavállalási engedélyt kapjál az USA-ba, s ha ez hatalmas szerencsével sikerül, akkor is csak egy apró esélyed lesz, hogy bekerülj az Apple-höz. Ez a REALITÁS. Pusztán erre a kis esélyre alapozni az egész jövőképedet nem túl okos dolog. Álmodozni persze lehet, de ilyen minimális esélyek mellett fejben kell tartani alternatív terveket is. Tudatában kell lenni annak, hogy még a legjobb akarattal is 95% fölötti az esélye, hogy a terved nem fog sikerülni, még akkor sem, ha tehetséges programozó vagy.

2023. júl. 16. 15:54
 17/20 A kérdező kommentje:

"Én azt írtam, hogy zöld kártya nélkül, munkavállalási engedély HIÁNYÁBAN, egyszerű turistavízummal csak illegálisan vállalhatsz munkát. Természetesen pályázhatsz zöld kártyára, s ha megkapod, akkor az munkavállalási és letelepedési engedélyt is jelent, azaz vállalhatsz munkát." Én nem turistaként megyek oda hanem oda fogok költözni végleg, szóval nyílván zöld kártyával megyek oda és nem egyszerű turistavízummal! És nyílván tisztában vagyok vele, hogy csakis kizárólag zöld kártyával lehet munkát vállalni az USA-ban, tisztában voltam vele eddig is, hogy egyszerű vízummal nem lehet, nem vagyok tájékozatlan! Aztán amikor már legalább 5 éve élek ott zöld kártyával megszerzem az Amerikai állampolgárságot és életem végéig Cupertinóban fogok élni és az Apple-nél fogok dolgozni.

"Csak azt is kell tudnod ehhez, ahogy írtam is, hogy a statisztikai esélyed, hogy zöld kártyát nyersz, kb. 1 a 200-hoz." Bemanifesztálom :) egyébként ez nem kevés esély, minden évben részt fogok venni a zöld kártya lottón.

"Pusztán erre a kis esélyre alapozni az egész jövőképedet nem túl okos dolog." Hát ha nem jön össze akkor kinyírom magam.😂 Nekem ez az egyetlen életcélom, nincs értelme az életemnek ha nem dolgozhatok az Apple-nél.

"Tudatában kell lenni annak, hogy még a legjobb akarattal is 95% fölötti az esélye, hogy a terved nem fog sikerülni, még akkor sem, ha tehetséges programozó vagy." Az egész életemet fel fogom rá tenni, mindent megteszek, hogy sikerüljön! 95% esély van rá, hogy megdöglök, de sikerüllni fog elérni a célomat, bármilyen kevés is rá az esély!

2023. júl. 16. 20:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
#17: Ha komolyan gondoltad ezeket a válaszaidat, és nem csak költői túlzások mindezek, szerintem mindenképpen tanácsos volna mielőbb pszichológushoz fordulnod. Vagy az iskolapszichológushoz menj, vagy pedig a szüleidet kérd meg, hogy vigyenek el pszichológushoz. Ha ugyanis nem sikerül az egyetlen megrögződött jövőképedhez való görcsös ragaszkodásodon enyhítened, az veszélyes lehet. Tényleg jót akarok neked, nem kekeckedésből mondom ezt. Szerintem szükséged van pszichológusra. Ennél többet én nem segíthetek sajnos rajtad. Minden jót, vigyázz magadra!
2023. júl. 16. 21:18
 19/20 A kérdező kommentje:
100%-ban hiszek abban, hogy sikerülni fog az életcélom, úgyhogy az egész életemet ráteszem! Nem lesz olyan, hogy nem sikerül, nem lesz másik életcélom és nincs szükségem pszichológusra! És én még abban is 100%-ban hiszek, hogy híres leszek és megváltozatom a világot, a technológiát, és mindenki emlékezni fog rám örökké! Olyan közösségi appot fogok létrehozni ami teljesen megváltoztatja a világot és a technológiát!
2023. júl. 16. 23:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Oké, csak majd ne felejts el visszautazni 2004-be cuki.
2023. júl. 16. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!