A második szakma ugye ingyenes. De az én eesetemben is?
Figyelt kérdés
Van egy ingyenes OKJ-s idegenforgalmis szakiskolám.
És van egy grafikus alapképzéses diplomám ( de ez nem államilag támogatott volt, ezért én fizettem)
Most szeretnék egy fodrász szakmát. Elvégezhetem ingyen? Vagy ezért már fizetnem kellene?
Nem használtam ki az állam által két ingyenes szakma lehetőségét
2023. júl. 9. 22:21
1/4 anonim válasza:
"Nem használtam ki az állam által két ingyenes szakma lehetőségét"
Tulajdonképpen akkor mi a kérdésed?
2/4 A kérdező kommentje:
Hogy ez jó magyarázat-e, vagy nem számít, mert a harmadik szakma már mindenképpen fizetős lesz nekem
2023. júl. 10. 03:24
3/4 anonim válasza:
Még két szakmát szerezhetsz ingyen, mert ebbe nem számít bele sem az OKJ, sem a felsőokatási oklevél.
4/4 anonim válasza:
Az alapképzéses oklevél nem szakképesítést igazoló dokumentumnak ("szakmának") minősül, hanem diplomának. Az OKJ-s idegenforgalmi végzettségedet pedig még a régi rendszerben szerezted, és én is azt olvastam, amit előttem is írtak, hogy az új rendszerben 2 szakma megint ingyenes. Szóval neked van még 2 ingyenes lehetőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!