Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 21 évesen érdemes teljesen...

21 évesen érdemes teljesen más irányba elkezdeni tanulni?

Figyelt kérdés
Szakközépiskolában érettségiztem, majd elvégeztem egy okj tanfolyamot, azonban közben ráébredtem, hogy ez az irány teljesen vakvágány számomra. Ami érdekelne az az építészmérnöki szak (vagy esetleg az építőmérnöki), viszont nekem nem volt fizikám és a matekra is gyúrnom kéne. Érdemes lehet pénzt és kemény 1 éves kitartó tanulást rááldoznom, vagy felejtős? Rajzolni jól tudok, de természetesen azzal is foglalkoznék.
2023. júl. 7. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, érdemes. Az álmaidat senki nem fogja megvalósítani helyetted. Hajrá, csináld! :)
2023. júl. 7. 14:11
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
egy OKJ végzettség semmit nem ér, szóval esetedben nem is irányváltásról van szó hanem hogy most értél meg arra hogy továbbtanulj. A kilátások egyébként elég gyérek építészmérnökként és a fizu is jóval rosszabb más mérnökökhöz képest de ha ez érdekel akkor csináld. Elkésve végképp nem vagy még akkor se ha 25 évesen kezded
2023. júl. 7. 14:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudnád, hány 30 fölötti ember jár levelezős műszaki képzésekre az egyetemeken, nem tetted volna fel ezt a kérdést. (Megmondom: rengeteg.) Nemhogy 21 évesen, de még 35 évesen sem késő belekezdeni egy új szakba. Mire megöregszel, 70 év körül lesz a nyugdíjkorhatár, s így még egy 40 éves pályakezdőnek is van 30 éve a pályán.
2023. júl. 7. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
45 évesen kezdtem új szakmát tanulni, 49 évesen most nyáron végzek, és már dolgozom benne. 🤗 És nagyon örülök annak, hogy belevágtam, hiszen van még 15-20 évem a munkaerőpiacon.
2023. júl. 7. 15:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Bőven időben vagy még váltani, én is 28 évesen mentem vissza az egyetemre második diplomát szerezni mert az eredeti irány nem tetszett. Középsuli alatt sokan nem tudják még mihez akarnak kezdeni magukkal vagy épp máshogy képzelnek el egy szakmát mint a valóság. Úgyhogy gyakori a váltás menet közben vagy hogy utólag, "bölcsebben" megy vissza az ember, ahhoz képest még elég hamar kitaláltad mi érdekelne inkább.
2023. júl. 7. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!