Megérné így a Pannon Egyetemet választani a BGE helyett?
Sokat vaciláltam a két suli között, és a BGE-t jelöltem meg elsőnek, mert a Pannon Egyetemen nincs nemzetközi gazdálkodásnál duális képzés és a BGE kettős diploma lehetősége is nagyon megfogott. Viszont több embertől hallottam, hogy a duális nem éri meg annyira, mint mondják, ezért inkább nem ilyen formában dolgoznék egyetem mellett, valamint a kettős diplomáról is lemondtam, mert van olyan ismerősöm, aki egy másik kisebb vidéki egyetemről ment Hollandiába mesterre, és rájöttem, hogy az sem egy rossz lehetőség.
Viszont ezt a 2 dolgot leszámítva, nekem sokkal jobban tetszett a Pannon Egyetem, mint a BGE Külkereskedelmi Kara. Úgy érzem sokkal jobban érezném magamat ott.
Ha nem is Hollandiában, de vagy a Corvinuson, (vagy az ELTE-n) tervezem megcsinálni a mestert, de az még úgyis nagyon messze van. Viszont ezért annyira nem félek attól, hogy nem fog annyit érni a diplomán, hiszen egy "nevesebb" egyetemről is lenne egy. (Alapszaknak azért nem jelöltem meg, mert a Corvinusnál féltem, hogyha valamiért átkerülnék önköltségesre, akkor az nagyon drága lenne (és azért a mester nyilván kevesebb idő, így ha ott kerülök át fizetősre, akkor összességében kevesebbet kell fizetni)).
Viszont ami még továbbra is nagyon visszatart, az a szakmai gyakorlat, mivel Veszprém nem egy akkora nagy város, kevesebb lehetőséggel. Valamilyen munkát biztosan találnék, de nem feltétlenül szakmához illőt. Esetleg tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Attól függ milyen gyakorlati helyet szeretnél, sok multi és KKV van Vp-ben de akár a Balaton körüli városokban is lehet nézelődni, főleg ha autód is van. Beszerzés, logisztika, kontrolling, könyvelés, HR talán ahova a legtöbbször keresnek diákot, de maga az egyetem elég sok szállodai munkát szokott megosztani.
Bp-n nyilván nagyobb a választék viszont ezzel együtt nagyobb is a verseny 1-1 helyért. Amúgy meg ha valahova bekerülsz könnyebb ott helyben jönni-menni, mert először házon belül van hirdetve a pozi.
Erasmust mondtam volna itt pluszban, de most azért kérdéses a sorsa. Mivel kisebb egyetem kevesebb az Erasmusra jelentkező, kb biztosra vehető hogy a kinézett helyre lehet menni. Ha később tervben van külföldön végezni a mestert azért érdemes 1-2 szemeszterre jelentkezni.
Mesterre én is feljöttem BP-re, de a PE-s diplomával se volt nehéz munkát találnom, viszont 1,5 év gyakornoki tapasztalatom volt addigra. Az azért többet számít mint hogy melyik egyetemen végeztél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!