BME biomérnöki szakon mennyi előzetes biológiatudás szükséges?
Kémia és biológia oktatását is az elejéről kezdik el, elmondják mi a pH, mi a mitokondrium. A tananyag kb 2/3 ugyan az a két szakon.
Én kémia és matek emeltet csináltam és elvêgeztem a BME biomérnökit 5-ös diploma átlaggal. Egy évvel felettem járt egy gyerek aki emelt infot és matekot csinált és elvégezte (vegyész). Évfolyamtársam emelt fizikát és matekot csinált és ő is elvégezte. Ha van bármi egyéb kérdésed válaszolok szivesen.
Ha ez érdekel akkor az MSc szinte kötelező, MSc mellett lehet dolgozni. BSc alatt van kötelező nyári szakmai gyakorlat (6 hetes) ha elmész egy kis céghez és ott fogsz kapni fizetést, szakmai gyak után a kis cégek sokszor megengedi, hogy náluk maradj és náluk írd a BSc-s szakdolgozatodat. MSc alatt is tudsz náluk dolgozni és az MSc után is náluk maradsz akkor magas lesz a kezdő fizetésed. Ha csak MSc alatt kezdesz munkát keresni és MSc után a cégnél maradsz akkor is magas lesz a kezdő fizetéses. Ha teljesen kezdő leszel akkor alacsony.
Sokan meg fognak gyilkolni, de teljesen kezdőként ha nem adnak 400ezer netto-t akkor nem szabad elfogadni a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!