Orvosi egyetem szóbeli felvételi?
Olvastam, hogy jövő évtől lesz az orvosi egyetemeken külön szóbeli. Ezt lehet már esetleg tudni, hogy ez ilyen tételhúzós vizsgaszerű dolog lesz, mint az érettségin, vagy inkább ilyen elbeszélgetés, ahol szűrik, hogy ki mennyire való orvosnak?
Előre is köszönöm a választ!
Én is ezt néztem, hogy ha ugyanaz lenne mint az érettségin akkor semmi értelme nem lenne, de amúgy meg ha jól tudom 50 pont jár érte, és azért “pofára” adni 50 pontot nagyon sokat jelent egy orvosin…
Köszi a válaszokat
Végül is van értelme, hogy megnézik, kinek finanszírozza az állam a tanulmányait. Annak, aki valószínűleg elvégzi, vagy annak, akiből a hozzáállása alapján nem feltétlenül nézik ki? Talán látni fogják, ki az empatikus típus, és ki az aki pszichopata, nem való erre a pályára. Meg az is szempont lehet, hogy itthon maradjon az illető, ne akarjon egyből Nyugatra húzni. Akkor tanuljon Nyugaton, a saját pénzén vagy hitelre.
Persze, ez sokaknak unszimpatikus hozzáállás, de szerintem fönn számba veszik ezeket a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!