Érettségi? Így van rá esély egyáltalán?
Csak a papír kell, mivel tanfolyamhoz kellene, nem pedig egyetemre. Ettől függetlenül viszont azért jobb lenne, ha nem kegyelem 2-es lenne, de csak a papír a lényeg.
Ja, köszönöm a válaszokat!
Persze, ha szorgalmasan készülsz, akkor nagyon ilyen szintről is fel lehet készülni. Főleg így, hogy a jegy nem is igazán számít, csak legyen meg. Kettest nem olyan nehéz ám összekaparni, ha az alapokat tudod, már menni fog. Tanárok is jóindulatúak szoktak lenni, itt nincs ilyen, hogy direkt meg akar buktatni.
Interneten is találsz egy csomó segédanyagot, de ami egyedül nagyon nem megy, ahhoz kereshetsz magántanárt. Akár egy diákot, akkor jóval olcsóbb.
Nem tudom, tudod-e, de jelenleg a szabályzás az, hogy ha érettségit nem adó szakképző iskolában végeztél, akkor az erre épülő esti tagozatos gimnázium minimum két, de inkább három éves (a szakképző iskola típusától függően), és amíg el nem végzed azt, addig nem is jelentkezhetsz érettségire. Úgyhogy arra a vágyott tanfolyamra a legjobb esetben is csak 2025 vagy 2026 nyarán iratkozhatsz be.
Az esélyeidet pedig szerintem látni fogod már az esti gimnázium első évében, hiszen ha annyira nagyon nem megy majd a matek és az idegen nyelv, nem fognak már az első tanév végén sem ezekből a tárgyakból átengedni. Mindenesetre sokat nem veszítesz, ha megpróbálod, mert a legrosszabb esetben is művelődsz egy kicsit. Sok sikert!
Kerj a megyei pedagogiai szakszolgalatnal felmenteses papirt matek es nyelv alol,mas tantargyat kell valasztanod majd erettseginel,es nem is osztalyozhatnak.
Nekem matek aloli felmentesem van bioszbol fogok majd erettsegizni.
Bar en evek ota jarok vizsgalatokra mindenfele varosba mire kiadtak hogy hivatalosan diszkalkulias vagyok de hatha neked elobb is sikerul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!