Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen humán orientált szakra...

Milyen humán orientált szakra lehet menni ilyen érettségivel?

Figyelt kérdés
11-edikes vagyok gimnáziumban. Most angolból, jövőre történelemből fogok emeltezni, illetve digitális kultúra lesz az ötödik tantárgyam. Eddig szociológia és nemzetközi tanulmányok szakokon gondolkoztam, viszont mindenhol azt olvasom, hogy nem lehet velük semmi használhatót kezdeni. Diplomácia irányába mentem volna, de így most eléggé el vagyok veszve.

2023. jún. 21. 20:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Diplomácián belül mit csinálnál?
2023. jún. 21. 20:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A szociológiával egyébként lehet, de sajnos az is inkább elemzői (reál) vonalon működőképes. Esetleg emberi erőforrások, pszichológia? Utóbbi so-so, elég sok a természettudományos tárgy, de inkább humán a szak, mint reál. Milyen jellegű munkát szeretnél végezni? Végső soron szerintem az fontosabb, mint az, hogy mivel telik az a 3 év
2023. jún. 21. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Angollal: tolmács? Szakfordító?

Töri: régészet? Geológus? (Ha a föcid és kémia is erős.)

(Pedagógusnak NE menj!)

Valamilyen, pszichológiával kapcsolatos szakirány érdekel esetleg?

2023. jún. 23. 20:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Nemzetközi politikus(eu-s parlamentben esetleg), nagykövet diplomácián belül viszont inkább a háttérben dolgoznék, nem vágyom nagy tömegek előtti beszédtartásra.

Pszichológia tervben volt mint kutató, de a biosszal eléggé hadi lábon állok, inkább kémiás vagyok. Irodait semmi féle képpen és valami kreatív dolgot ha van rá lehetőség amit nem unok meg 5 év után (építészmérnöki szak például édekel, de matek, fizika miatt esélytelen).

Nem szeretnék gyerekekkel foglalkozni így a tanári szak kilőve. Régészet érdekel föcit kémiát szeretem, de pénzben már kevésbé csábító.

Köszönöm a válaszokat, megpróbálok ezek alapján elindulni

2023. jún. 25. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!