Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 24-25 évesek és azon túliak,...

24-25 évesek és azon túliak, ti milyen 2. BSc diplomát csináltok?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy közel sem vagyok ezzel egyedül, de mégis sz#r érzés. Van egy társadalomtudományos alapdiplomám, és most egy gazdaságira jelentkeztem 24 évesen. Lemaradottnak érzem magamat, főleg ha belegondolok, hogy 3 év mennyire hosszú idő, és kicsit már unom a tanulást is. De mégis muszáj kezdenem magammal valamit. Akik hasonló cipőben járnak, ti miről mire váltotok, és mi a tervetek? Ha gondoljátok, szakot is írhattok, szívesen olvasom őket, legalább egy kicsit kevésbé érzem egyedül magamat.

2023. jún. 20. 15:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én fizikus BSc-t végeztem, ahol igen magas szinten oktatták a matekot és a fizikát (ráadásul élveztem is), viszont az informatikát viszont szinte semennyire. Nem akartam a véletlenre bízni és autodidakta módon tanulni, mert az időmet azért lekötötték a tantárgyak, MSc-re pedig azért nem akartam menni mert fizikus MSc szintén matek / fizika (nagyon minimális programozással) amivel főleg kutatónak mehetek ha egyébként nem vagyok jó informatikából. Infó MSc-t azért nem vállaltam mert az feltételez (erős) alaptudást. Szóval belevágtam mérnökinfó BSc-be.

26 évesen szereztem meg a mérnökinfó diplomát, 31 éves vagyok jelenleg és elértem az álmomat, azaz hogy egy nemzetközi multiban dolgozhassak modellfejlesztőként, amihez a stabil programozási alapok mellé szükséges az erős matek / fizika tudás is. A fizetésem is a többszöröse, mint amit kutatóként kerestem volna az állami szférában.

Gondolkodj hosszú távon - 40 éves korodra hogyan járnál jobban? Ha elhelyezkednél most társadalomtudományi területen vagy úgy ha azzal helyezkednél el amit a második diplomádtól vársz?

Én azt mondom sosem késő, életem egyik legjobb döntése volt, még 30 évesen is újra belevágnék ha már nem végeztem volna el, annyi pluszt adott hozzá a tudásomhoz, lehetőségeimhez és a munkámhoz. Hajrá!

2023. jún. 20. 16:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván jobb lett volna érettségit követően egyből értelmes szakra menni, de még mindig nagyon fiatal vagy. Simán lehetsz programozó, közgazdász, de még menő ügyvéd is 10 év múlva, 34 éves koroda, ha belevágsz. Utána pedig 31 évet dolgozhatsz a szakmádban. Valószínűleg még többet, mert a nyugdíj korhatár is emelkedni fog addig.
2023. jún. 20. 18:14
 3/4 A kérdező kommentje:
#2 Nem azért szeretnék mást tanulni, mert nem "értelmes" szakra mentem el érettségi után. Az én helyzetem ennél kicsit bonyolultabb, amit nem szeretnék itt boncolgatni.
2023. jún. 20. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én egy bölcsészdiploma után marketing BSc-t csináltam. Életem egyik legjobb döntése volt. Talán ha újrakezdeném, matekot csinálnék inkább először, és csak utána marketinget, de így is jó volt. Nagyon jó szak és jó a szakma is.
2023. jún. 20. 20:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!