24-25 évesek és azon túliak, ti milyen 2. BSc diplomát csináltok?
Én fizikus BSc-t végeztem, ahol igen magas szinten oktatták a matekot és a fizikát (ráadásul élveztem is), viszont az informatikát viszont szinte semennyire. Nem akartam a véletlenre bízni és autodidakta módon tanulni, mert az időmet azért lekötötték a tantárgyak, MSc-re pedig azért nem akartam menni mert fizikus MSc szintén matek / fizika (nagyon minimális programozással) amivel főleg kutatónak mehetek ha egyébként nem vagyok jó informatikából. Infó MSc-t azért nem vállaltam mert az feltételez (erős) alaptudást. Szóval belevágtam mérnökinfó BSc-be.
26 évesen szereztem meg a mérnökinfó diplomát, 31 éves vagyok jelenleg és elértem az álmomat, azaz hogy egy nemzetközi multiban dolgozhassak modellfejlesztőként, amihez a stabil programozási alapok mellé szükséges az erős matek / fizika tudás is. A fizetésem is a többszöröse, mint amit kutatóként kerestem volna az állami szférában.
Gondolkodj hosszú távon - 40 éves korodra hogyan járnál jobban? Ha elhelyezkednél most társadalomtudományi területen vagy úgy ha azzal helyezkednél el amit a második diplomádtól vársz?
Én azt mondom sosem késő, életem egyik legjobb döntése volt, még 30 évesen is újra belevágnék ha már nem végeztem volna el, annyi pluszt adott hozzá a tudásomhoz, lehetőségeimhez és a munkámhoz. Hajrá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!