Corvinus gazdálkodási és menedzsment 1. félév órarend?
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy az új tanterv szerint milyen órarendet sikerült összeállítani nektek gazdmen szakon az első félévben a Corvinuson? Hogy voltak óráitok?
Előadásokra kötelező volt bejárni illetve feltették valamilyen felületre esetleg hogy visszanézhető legyen?
Szia!
Corvinuson az első félév tantárgyait ők állítják össze, tehát között. 3 szakon van így pl a gazdálkodási és menedzsmenten is.
Szia, én most végzek a 2. félévemmel gazdálkodási és menedzsmenten (magyarul, de gondolom a leírtak alapján téged is inkább ez érdekelne, vannak kisebb eltérések a magyar és angol gazdmen közt tárgyak/tanterv szempontjából)
Tudom hogy ki lett írva egy ideje ez a kérdés, de ha még van relevanciája leírhatom nekem milyen volt
Okés, nekem ilyen volt (bár szerintem én egy kifejezetten szerencsétlent kaptam, mivel a reggel 8-as órák nem valami gyakoriak, különösen pénteken)
HÉTFŐ:
11:40 - 13:10 Vállalatgazdaságtan előadás
13:40 - 15:10 Matematika szeminárium
15:30 - 17:00 Vállalatgazdaságtan szeminárium
17:20 - 18:50 Vállalatgazdaságtan szeminárium (emelt vállgazd.)
KEDD:
17:20 - 18:50 Matematika szeminárium
SZERDA:
17:20 - 18:50 Adatelemzés szeminárium
CSÜTÖRTÖK:
8:00 - 9:30 Mikroökonómia szeminárium
9:50 - 11:20 Tesi
15:30 - 17:00 Adatelemzés szeminárium
PÉNTEK:
8:00 - 9:30 Globális fenntarthatósági kihívások szeminárium
A kötelező tárgyakat első félévben központilag veszik fel, tehát a tesin kívül minden, amit leírtam ide. Szóval neked ezekkel nem kell foglalkoznod, csak be kell majd lépned neptunba és megnézni az órarended, amit összeállítanak neked. Nem tudom mennyit tudsz az egyetemek működéséről/tantervéről, de leírom biztonság kedvéért, hátha hasznos lesz vkinek.
Alapvetően a legtöbb tárgyból van egy előadás és egy vagy két szeminárium a héten. Nekünk előadás élőben csak vállalatgazdaságtanból volt, ez mindenkinek ugyanakkor van a szakon. Adatelemzésből és mikroökonómiából az egyetem online felületére rakták fel az előadásokat hetente, így meg tudod nézni, amikor van időd a héten. Ez a felület olyasmi mint egy google classroom felépítésében, vannak kurzusok/csoportok tárgyanként előadáshoz és szemináriumhoz, ezekbe automatikusan felvesznek majd szintén téged a tanárok, miután meglett az órarend, év elején ide rakják fel a részletes tanmenetet/tárgyleírást (vagy elküldik emailben), és év közben is ide fognak felrakni fontos dolgokat, az órai ppt-ket, neked is itt kell majd leadni feladatokat év közben.
Vannak olyan tárgyak is, amiből nincs előadás (lásd: matek és globális fenntarthatósági kihívások), ezekből csak szeminárium van. Szemináriumon kb 25-30-40 emberrel vagy együtt órán, itt lehet jobban kérdezni tanártól, néhány tárgyból van csoportmunka is év közben.
Van olyan tárgy is, amiből csak előadás van (ilyen nem volt első félévben nekem, de sok szabadon választható tárgy ilyen, pl: gazdaságföldrajz). A szabadon választható tárgyakat nem kötelező felvenni, van belőlük rengeteg inkább csak ilyen extrák, ha valamelyik felkelti az érdeklődésed, vagy kell még pár kredit (még ilyenek a nyelvórák: angol, német stb). Ezeket viszont neked kell felvenni neptunban, ha szeretnél, nem veszik fel neked automatikusan. A tesi is ilyen (elég sok féle sport közül lehet választani), ezt is magadnak kell majd felvenni tárgyfelvételi időszakban, ez kb majd augusztus végén lesz, de úgyis értesítenek majd róla előre. Tesivel kapcsolatban csak annyi a kikötés, hogy két félévet kell teljesíteni, és az első négy félévedben kell teljesíteni. Szóval nem muszáj egyből felvenni első félév elején, de egyszerűbb hamar letudni.
A hétfői emelt vállgazd sem volt kötelető, de automatikusan felvették mindenkinek, aztán ha nem akartad, akkor le lehetett adni, de szerintem megéri, mert kapsz extra 3 kreditet, és a tanárnak is több ideje van órát tartania, meg eleve jobban bele lehet merülni az anyagba.
Még félév elején volt egy olyan tárgy hogy Személyes és tanulási készségek, ez is kötelező volt, de csak ilyen kritériumi tárgy, szóval nem kapsz kreditet, jegyet sem, de meg kell csinálni. Tudom, elég feleslegesnek hangzik, de csak egyszer kellett bemenni szeptember elején, aztán év közben kellett csak 3 kisebb feladatot megcsinálni és leadni, és azért volt, ami hasznos volt belőle szerintem.
De itt meg tudod nézni, milyen tárgyaid lesznek félévenként, a szabadon választhatóak nincsenek benne, ezekről majd neptunon lesz egy lista.
Amúgy miután felvesznek, úgyis elkezdenek majd emailekkel bombázni minden fontos dologgal kapcsolatban, ami elég leterhelően hathat, de csak a beiratkozás miatt túl kell lenni a sok bürokratikus dolgon egyszer. De szerintem a kommunikáció teljesen rendben volt, elmondtak mindent, hogy mikor kell hol lenned, mire kell figyelned, az egyetemről meg az online felületekről is szerintem mindent rendesen elmondtak/elküldtek, szóval ezekről majd úgyis értesülsz részletesebben augusztus folyamán ha felvettek.
Ez elég off topic, de a szemináriumokhoz még annyi, hogy szerintem eléggé megéri elmenni gólyatáborba, már legalább ismerkedés szempontjából is, meg sok idősebb egyetemistával tudsz így beszélni, akik szervezik a tábort, és az én tapasztalataim alapján szívesen segítenek, válaszolnak mindenre tanárokkal, órákkal kapcsolatban, ők is voltak gólyák. A gazdmen elég nagy szak, szóval gólyatáborban is ilyen 20 fős csoportokba osztottak minket névsor szerint, hogy azért egyszerűbb legyen az ismerkedés, és én kb emiatt az összes szemináriumon ismertem legalább nézésből az emberek 60%-át, mivel szerintem itt is nagyjából névsor szerint osztják be az embereket. Szóval nekem ez elég megnyugtató volt gólyaként, hogy azért nem voltak full idegenek az emberek, akikkel egy órára lettem beosztva, az egyik lánnyal meg konkrétan az összes órám együtt volt, szóval azért elég jóba lettünk, és vagyunk azóta is :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!