Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetem jobb levelezőn?

Melyik egyetem jobb levelezőn?

Figyelt kérdés
Jelenleg végzős vagyok egy gazdasági szakon. Szeretnék jogot tanulni mellette. Amit néztem az a Károli és a Pázmány. Természetesen levelezőn . Bármilyen tapasztalatot szívesen meghallgatok.

2023. jún. 14. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Pázmány sokkal jobb, nívósabb.
2023. jún. 14. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Károlit nagyon dícsérik olyan szempontból, hogy összeegyeztethető a levelező a munkával. Pázmányon is szombatonként van oktatás, csak ott szigorúbbak úgy tudom.

Őszintén? Én oda mennék, ahol könnyebb. A dr. ott lesz a neved előtt így is úgy is, a többi meg kit érdekel. Jognál úgyis a szakvizsga számít, mindegy hol végezted, még akkor is, ha valami nagyokos mindjárt megcàfol.

2023. jún. 14. 11:54
 3/6 anonim ***** válasza:
28%

2. “a többi meg kit érdekel”

Ha nem akar semmit kezdeni a jogi diplomájával, akkor senkit, kivéve ha olyan emberrel találkozik, mint én, aki azonnal megnézi a linkedin profilját mindenkinek, akivel dolgozik vagy csak szimplán beszél. És a jognál számít, hogy a Yale-en PhD-ztál-e, vagy a Károli levelezőjét végezted el.

Nem mintha ne lenne tiszteletreméltó az, ha valaki másoddiplomaként, munka esetleg család mellett elvégzi a jogi szakot, mert ez nagyon tiszteletreméltó, még akkor is, ha az csak a Károli. De csupán egy doktori címért végigszenvedni 5 évet…

Ha viszont esetleg jogászként is szeretne dolgozni később, akkor számít, hogy ki hol végzett. Plusz, a levelező eleve kevesebbet ér a jogban, mint a nappali. Úgyhogy ilyen esetben az elérhető legjobb egyetemre törekednék.

2023. jún. 14. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

"És a jognál számít, hogy a Yale-en PhD-ztál-e, vagy a Károli levelezőjét végezted el."

Ebből is látszik, hogy te jogi egyetemnek életedben a közelében sem voltál. Ha meg egy hr-es vagy, külön gratulálok, hogy rálátás és minden tudás hiányában linkedin profilokat nézegetsz (én egy értelmes jogászt sem ismerek, akinek van linkedin profilja egyébként, mégis jól keresnek), ez nagyon megy a hr-eseknek, csak épp azt sem tudják közülük sokan, hogy melyik végzettség mire jó, és mit nézhenek.

"Ha viszont esetleg jogászként is szeretne dolgozni később, akkor számít, hogy ki hol végzett"

Nem, nem számít, 8 jogi kar van az országban, minden egyetem ugyanolyan jogi diplomát ad, csak valahol több felesleges szivatás van, meg kevésbé egyeztethető össze a konzultáció, zh és vizsga a munkával. Mindegyik jogi egyetemről kerültek ki későbbi alkotmánybírók, híres elméletei jogászok, jogtudósok stb. Ugyanúgy vannak bírók Károlin végzettként és ELTE végzettként. Ha esetleg valami zugügyvédi iroda vagy bármi ki is írná, hogy innen meg onnan ne jelentkezzenek (ezt egyébként nem lehet), akkor sz őt minősíti, oda eleve nem érdemes. Jogon egyébként is a szakvizsga számít, meg a gyakorlat, amint írtam, csak te úgyse értel ehhez ezért írsz butaságokat. Az meg bele sincs írva a diplomádba, hogy levelezőn végeztél, úgyhogy ez is egy ökörség, hogy kevesebbet ér. Nekem korábbi és jelenlegi munkahelyemen is több levelezőn végzett jogász kollégám van, akik osztályvezetői pozíciókban vannak. Egy ELTE levelezőn munka mellett őrület lenne, te könnyen beszélsz úgy, hogy azt se tudod mi van.

2023. jún. 14. 16:46
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Többi károlis jogászt is ismerek több milliós fizetéssel, menő sportautóval. Elte-n végzetteket is, akik már rég pályaelhagyók, vagy csak nyomorognak.

A jogász pont az a szak, ahol nem az számít, melyik egyetemen végzel, hanem milyen felmenőid vannak, milyen kapcsolatrendszerrel rendelkezel.

Aki szerint abból lesz a kiváló jogász, aki az egyetem után 10 évvel is emlékszik még a longa manu traditio-ra római jogból, mert annyira hű de komoly volt a számonkérés, az álomvilágban él. A linkedin-es diplomafétis kifejezetten gáz szerintem, de négyfal között mindenki arra izgul, amire akar.

2023. jún. 15. 13:27
 6/6 anonim ***** válasza:
34%

#5 végre valaki. Úgy bírom, amikor hozzá nem értő szerencsérlen hr-esek papolnak róla, hogy hol a színvonalas stb, mikor a jog az egy tipikus olyan szak, ahol egy alapot ad csak az egyetem, a valóságban gyakorlatban dől el ki mennyire jó jogász meg a szakvizsga számít. Csak ugye fogalmuk sincs a hr-seknek, hogy mit tanul egy jogász, és mi számít.

Egyébként meg pont hogy a "neves" egyetemeken szokott az lenni, hogy a sok totál felesleges szivatassal megutáltatják a jogot a hallgatók nagy részével. Én ismerek olyat, aki egyetem után azt mondta, hogy ő se szakvizsgázni, se semmit nem fog csinálni, végigszenvedte ugyan és már megcsinálta, mivel évek munkája volt vele, csak annyira kikészült a sok szivatástól, hogy teljesen megutálta. Míg pl. sok Károlis ismerősömtől azt hallom, hogy annyira megszerették pl. a jogbölcseletet is meg a római jogot is, hogy sokszor unalmukban is olvasgatják a könyvet egyetem óta is időnként, és jó emlékekkel gondolnak vissza. Érdekes, hogy nekik maradt motivációjuk egyetem után is, mert nekik sose azon kellett izgulni, hogy vajon, ha kimarad egy betű egy felsorolásból, megvágják-e sokadjára is vizsgán valami jelentéktelen résznél, amit sehol se használ majd.

2023. jún. 15. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!