Az újságírói szakmához milyen végzettség kell?
Az én javaslatom (feltételezve, hogy nem gond Budapesten tanulni és komolyan akarsz tanulni): ELTE BTK és azon belül három szak:
1. Kommunikáció
2. Magyar
3. Történelem
és mindezek a 2. félévben szerkesztői minorral kiegészítve. Ha nekem kellene választanom, akkor történelemre mennék és felvenném a szerkesztői minort.
A történelem nem annyira nehéz, persze tanulni kell. A szerkesztői minoros órák nagyon jók. Persze az ELTE más kurzusaihoz viszonyítva írom le ezt.
Amit leírtam, az csak 1 lehetőség.
Egyébként ahhoz, hogy újságíró lehess, nem csak ez az út vezet. Lehet szakképesítés nélkül, vannak külön OKJ-s tanfolyamok, meg sok más is. Érdekes számomra, hogy például az ELTE TTK-s képzésein az alapdiplomát úgy állítják be, hogy azokkal szakújságíró lehetsz. Nekem erről nem egészen ez a véleményem, de tény, hogy ez is egy lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!