Középsuli elvégzése után csak alapképzésre lehet jelentkezni vagy lehet egyből felsőfokúra is?
Fogjátok már fel, hogy külön van a felsőfokú szakképzés illetve az alapképzés/mesterképzés fogalma.
Az alapképzés majd esetleg mesterképzés ad diplomát, míg az FSZ nem. Érthetően: alapképzés-mesterképzés után diplomás főiskolát egyetemet végzett ember leszel, míg FSZ után egyáltalán nem.
Bármelyikkel kezdhetsz, teljesen független egymástól a kettő.
17:55
Jaa, hogy ő OKJ-ra gondolt. Na igen, azért csak oklevél jár, de szerintem nem értéktelenebb mint egy diploma. Mondjuk az értéke a papírnak attól függ, hogy mire mész vele.
Amúgy szerintem ő Bsc/Msc-re gondolt, vagy nem tudom. De Msc re nem mehet Bsc nélkül.
Ha osztatlanra mész, akkor is végig kell járnod a 6 évet. Ha osztottra, akkor Bsc után Msc, kettő együtt 6 év, ugyanott tartasz.
lehet az "F"-esre menni, de az nem ad diplomát.
az Alapképzés ad diplomát, és ha később akarsz menni mesterre, akkor ahhoz mindenféleképp alapképzés kell.
az alapképzés magasabb fokú, mint a felsőfokú szakképzés!!
mert az csak szakképzés, alapképzés után pedig diplomát kapsz. de az osztályfőnöködet mégis mi a vérvörös rákért fizetik, ha ilyen szinten nem vagy képbe???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!