Mennyire érdemes kertészmérnöknek tanulni? Jól lehet keresni vele?
Figyelt kérdés
2023. máj. 20. 16:54
1/7 anonim válasza:
Nem hogy nem lehet vele jól keresni hanem kifejezetten alacsony a fizetés és alig van elhelyezkedési lehetőség - a mérnöki szakok közül az egyik leginkább alulfizetett - attól hogy "mérnök" szó szerepel a nevében sehol nincs a megbecsültsége egy villamosmérnök vagy mérnökinformatikushoz képest. Örülhetsz ha minimálbértől 20-30 ezerrel többet keresel ilyen végzettséggel.
2/7 anonim válasza:
Ha találsz is vele szakmai munkát akkor a bér ott is elég alacsony lesz jó eséllyel. Mondjuk én az agrár, épìtő, épìtész, környezet,közlekedés, élelmiszer mérnök szakokat sem ajánlanám senkinek.
3/7 anonim válasza:
Egyetlen esetben érdemes kertészmérnöknek tanulni: ha termelő vállalkozást indítasz végzés után. Részben EU támogatásból veszel egy kis földet, esetleg melegházakat építesz rá, felveszel pár alkalmazottat és elindítod a zöldség- vagy gyümölcstermelő cégedet. Ebből tisztességesen meg lehet élni, s ha nagyon jól mennek a dolgok, akkor a hasznod egy részét visszaforgathatod a vállalkozásba, így folyamatosan fejlődve. De arra persze számítanod kell, hogy ez nem feltétlenül egy kényelmes napi 8 órás munka lesz hétfőtől péntekig, nyolctól négyig, hanem a napi feladatok fogják diktálni a mindenkori munkaidőt.
4/7 anonim válasza:
Nem az a kérdés, hogy jól lehet-e vele keresni, hanem az, hogy találsz-e vele munkát egyáltalán. Ahogy a 3-as is mondja, még az egyetemek is úgy hirdetik magukat, hogy a saját kis vállalkozásodban majd fogod tudni, hogy hogy kell termelni. Nem igazán ígérik még ők sem, hogy ezzel el tudsz helyezkedni.
5/7 anonim válasza:
4: Ha el is sikerül helyezkedni, akkor is csak apróért sztem alkalmazottként.
Ezt az egyetem után meg egyből vállalkozunk dolgot álomnak érzem.
Autók, gépek, eszközök minden pénzbe kerül nem is kevésbe.
6/7 anonim válasza:
Persze, de valahogy az oktatást is el kell adni.
7/7 anonim válasza:
#5: Egyáltalán nem álom az egyetem után kertészmérnökként rögtön vállalkozni. Az EU-s fiatal gazda pályázat keretében legfeljebb 100 ezer euró támogatás igényelhető, amelyet nem kell visszatéríteni, és induló vállalkozó is igényelheti, többek között föld, gépek, eszközök árának fedezéséhez is. Itt a link:
Ezen felül még banki kölcsönt is fel lehet venni az induló vállalkozás számára. Ez utóbbiban nyilván van kockázat is, de kockázatmentes vállalkozás sehol a világon nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!