Érettségizem, vagy felesleges?
Negyven éves szakmunkás férfi vagyok, és a kereskedelemben dolgozom. Úgy vettem észre, hogy manapság már szinte mindenhez érettségit kérnek, ami nekem nincsen.
Fogalmam sincs, hogy negyven éves fejjel érdemes-e belevágnom, ahogy azt sem tudom, hogy képes lennék elvégezni, mert a matematika, a helyes írás fiatal koromban sem volt az erősségem, kínlódtak is velem a tanáraim.
De, a mai társadalmi elvárások miatt, nem hogy érettségit, de lassan már diplomát kérnek mindenhez.
Ha van stabil munkahelyed, nem feltétlenül kell, de ha úgy látod, hogy csak pár hónapot/évet vagy már csak ott, végezd el :)
Ha eddig senkit nem zavart, hogy nincs, ezután sem fog. Ha viszont a munkahelyeden egyre többször pendítik meg, hogy kéne, akkor vágj bele :)
Sok sikert!
A z Érettségi hiánya jelenleg nem befolyásolja a munkámat, de a mást sem hallok, hogy érettségi, diploma nélkül, nem ember az ember. Ráadásul a munkahelyemen sok a fiatal és szakmailag többet tudok náluk, de a mai fiatalok végzetségéivel nem vetekedhetem.
Egy biztos, hogy Angolul meg akarok tanulni, és akkor legalább tudok kommunikálni az üzletet felkereső külföldi ügyfelekkel, aminek nagyon örülnék.
Megint én :)
Akkor ha nem befolyásolja, ne érettségizz, hanem menj angolt tanulni :) Nagyon sokra mész vele!
Sok sikert :)
Szia!
Én ide járok:
Nagyon jó suli segítőkészek a tanárok.
Legidősebb osztálytársam 48 éves. Én ajánlom hogy végezd el. Soha nem tudhatod mit hoz a holnap. Főleg hogy írod sok fiatal van nálatok és képzettebbek.
Köszönöm.
A munka mellet, valószínűleg levelezőn tudnám az érettségit letenni Utána fogok járni a lehetőségeknek.
Szerintem mindenképpen érettségizz le.
Ha budapesti vagy és a jelzett problémáid mellett szeretnél egy egyszerű, könnyű érettségit letenni és úgy, hogy ne szakadj meg, de érezhetően fejlődj is (például angolból), akkor szívesen ajánlok hozzá iskolát. Természetesen az előbbi felsoroláshoz hozzá is teszem: nem kell vagyont fizetni ilyenért, létezik, csak kevesen ismerik.
A mai érettségi egyébként nagyon egyszerű. Ha csak az a cél, hogy legyen +1 papírod, akkor irtózatosan egyszerű. Ha onnan egyetemre akarsz menni és úgy, hogy diploma legyen belőle, akkor a helyzet más, de csak egy érettségi ma már nem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!