Mennyi értelme van egy szlovák felsőfokú nyelvvizsgának ?
Igazából ezt a kérdést a fiam tette fel nekem és nem tudom rá én sem nagyon a választ és gondoltam ide is kiteszem, hátha valami hasznos választ fogok kapni.
Kontextusba, az a lényeg, hogy egy szlovák kéttannyelvű általános iskolába jár a fiam és szokás a jobb tanulóknak, szlovákból középfokú nyelvvizsgát tenni nyolcadikban és ez neki sikerült is. Ezen kívül én már egy pár éve tanítottam őt angolul és abból is sikerült egy középfokú nyelvvizsgát összehoznia.
Gimnáziumban, az első nyelv az angol, a második pedig olasz vagy német lesz.(még nem döntötte el, de inkább a németet szeretné).
Így viszont a szlovák tudását valószínűleg elég hamar el fogja felejteni és ha önállóan tanulná tovább, akkor 2-3 éven belül egy felsőfokra feltudná hozni.
Szóval mi lenne a jobb ötlet, fokozatosan tanulni szimultán az angolt és a szlovákot, a németet pedig csak órai szinten vagy inkább a gimnáziumi nyelvekre lenne érdemesebb ráfókuszálni ?
Egyszerű erre a válasz. Magyarországon kb semmi. Szlovákiában pedig igen sok. Szóval ez helyzetfüggő. Esetleg ha egy Magyarországi, többségében Szlovák nyelven beszélő cégnél helyezkedne el.
De egy szép nyelvtől semmiképpen sem venném el a kedvét, csak hát itthon ezzel sokra nem megy, vagy csak nagy ritkán.
Szinten tartani javasolnám a szlovákot, mert hasznos a szomszédos ország nyelvének ismerete. Felsőfokon tudni talán nem feltétlen annyira hasznos.
Az is kérdés, neki mi tetszik, melyik nyelvet szereti jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!