Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy gyermek mehet egyetemre?

Egy gyermek mehet egyetemre?

Figyelt kérdés
Ha valaki szeptemberi születésű, és 5 évesen ment iskolába, akkor (kivéve ha NYEK-es) 17 évesen kezdené el az egyetemet. Elkezdheti akkor?
2023. máj. 15. 09:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha van érettségi bizonyítványa, akkor - szerintem - ennek nincs adminisztratív akadálya.

Azért érdemes a kiszemelt egyetemtől ezt megkérdezni.

2023. máj. 15. 10:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal nincs se alsó, se felső korhatár.
2023. máj. 15. 10:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemi felvétel feltétele az érettségi. Ha zseni q gyereknes 5 évesen érettségire van, akkor 5 évesen is mehet.
2023. máj. 15. 10:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Egy ismerősöm osztályt ugrott általánosban és mehetett egyetemre.

Annyi, hogy mindent aláírnak a szüleid ilyenkor. Én érettségi előtt pár nappal lettem 18, tehát az egyetemi felvételilapomra és az érettségi tárgyaimra való jelentkezőlapomra is szülői aláírás kellett, míg az osztály nagy részének ez nem kellett.

2023. máj. 15. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!