Egy informatikai technikusi képzésen vagyok, még 2 évem van hátra. Nagyon nincs tervem még a jövőről. Általában 3-4 között mozog a tanulmányi eredményem. Pécsen élek, mik a lehetőségek a PTE-n? Menjek egyetemre, vagy iskola után tanuljak még szakmát?
Mi nem tudunk terveket csinálni helyetted.
Az informatika hatalmas terület, van benne rengeteg jól fizető részterület.
Az én tapasztalatom:
A suli mellett csinálj szakmai vizsgákat (Microsoft, Cisco hasonló) Ha iskolás vagy nagyon komoly kedvezményt adnak és jelentősen megemeli a munkaerő piaci értékedet.
Ha teheted keress egy "mestert", aki mellett a suli közben kipróbálhatod magad. Egyes területekről lesz képed. Ragaszkodj a "papírmunkához" (legyél bejelentve, akár alkalmira, akár iskolaszövetkezeten keresztül.)
Nekem is van két ilyen diákom, sajnos gyakran csak jelképesen tudok fizetni, de rengeteg dolgot tudok nekik megmutatni. A bejelentés a mesternek is neked is fontos. Ha van valami ellenőrzés, baleset, reklamáció mindkettőtöket nagyon meghurcolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!