Református közép iskolában kötelező a hittan? Mivan akkor ha én más valláshoz tartozom de csak ide vettek fel,és ez van a legközelebb is.
Figyelt kérdés
2023. máj. 12. 10:03
2/5 anonim válasza:
Ez általában úgy szokott működni, hogy a hittan mint olyan kötelező, de természetesen a saját vallásod szerinti. Nehezen tudom elképzelni, hogy a te sulidban másképp működne.
3/5 anonim válasza:
A református hittan egy református középiskolában mindenkinek kötelező tárgy. Nem azt várják el, hogy higgyél is benne, de megtanulni meg kell. Annyi könnyítést szoktak adni más vallásúaknak, hogy a kötelező vasárnapi istentiszteletre nekik nem kell járniuk.
4/5 anonim válasza:
Én evangélikus isolába jártam, az évnyitók, ünnepségek mind az evangélikus templomban voltak, de lehetett járni református és katolikus hittanra is
5/5 x0 válasza:
Elvileg különbségnek kellene lennie, hogy eleve egyházinak alapították, vagy csak az egyház átvette az üzemeltetését. Utóbbinál elméletben, ha nem élnek vissza a helyzetükkel, minden ugyanaz mint államiban: lehet helyette erkölcstan, nincs növelt óraszám. Elvileg amikor átadják nekik, ezt ki kellene kötnie az átadónak: állam, önkormányzat. Ha eleve egyházinak lett alapítva, abban már akkor is kötelező volt a hittan amikor államiban nem volt kötelező se a hittan, se az erkölcstan. Ma meg lehet hogy emelt óraszámú: több mint államiban. Helyette erkölcstan elvileg nem lehet. Amiről én tudok: Miskolc, Lévay József Református Gimnázium: 1994-1996 között: aki nem református, annak a saját vallása szerinti hittan volt. Minden hétfőn reggel hétkezdő istentisztelet az iskolához legközelebbi református templomban, kötelező mindenkinek, de az óraadó tanárom nem járt, gondolom nekik nem volt kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!