Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Református közép iskolában...

Református közép iskolában kötelező a hittan? Mivan akkor ha én más valláshoz tartozom de csak ide vettek fel,és ez van a legközelebb is.

Figyelt kérdés
2023. máj. 12. 10:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen testvérem.
2023. máj. 12. 10:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez általában úgy szokott működni, hogy a hittan mint olyan kötelező, de természetesen a saját vallásod szerinti. Nehezen tudom elképzelni, hogy a te sulidban másképp működne.
2023. máj. 12. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
A református hittan egy református középiskolában mindenkinek kötelező tárgy. Nem azt várják el, hogy higgyél is benne, de megtanulni meg kell. Annyi könnyítést szoktak adni más vallásúaknak, hogy a kötelező vasárnapi istentiszteletre nekik nem kell járniuk.
2023. máj. 12. 12:29
 4/5 anonim válasza:
Én evangélikus isolába jártam, az évnyitók, ünnepségek mind az evangélikus templomban voltak, de lehetett járni református és katolikus hittanra is
2023. máj. 26. 23:38
 5/5 x0 ***** válasza:
Elvileg különbségnek kellene lennie, hogy eleve egyházinak alapították, vagy csak az egyház átvette az üzemeltetését. Utóbbinál elméletben, ha nem élnek vissza a helyzetükkel, minden ugyanaz mint államiban: lehet helyette erkölcstan, nincs növelt óraszám. Elvileg amikor átadják nekik, ezt ki kellene kötnie az átadónak: állam, önkormányzat. Ha eleve egyházinak lett alapítva, abban már akkor is kötelező volt a hittan amikor államiban nem volt kötelező se a hittan, se az erkölcstan. Ma meg lehet hogy emelt óraszámú: több mint államiban. Helyette erkölcstan elvileg nem lehet. Amiről én tudok: Miskolc, Lévay József Református Gimnázium: 1994-1996 között: aki nem református, annak a saját vallása szerinti hittan volt. Minden hétfőn reggel hétkezdő istentisztelet az iskolához legközelebbi református templomban, kötelező mindenkinek, de az óraadó tanárom nem járt, gondolom nekik nem volt kötelező.
2023. jún. 30. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!