Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi szokott lehet az angol...

Mi szokott lehet az angol érettségiben az írászségék résznél?

Figyelt kérdés

Nem igazán tudok angolul szóval nem értem meg mit ír a szöveg, de holnap érettségizem és úgy érzem ha tudom, hogy milyen témák vannak általában akkor fel tudok rá készülni minimálisan.

Szóval általában állasra kell jelentkezni, vagy tanácsadást kell írni, estleg panasz levelet kell benyújtani vagy mik szoktak lenni?

2023. máj. 10. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

"Nem igazán tudok angolul szóval nem értem meg mit ír a szöveg"

A kérdésed megfogalmazása alapján (Mi szokott lehet az angol érettségiben az írászségék résznél?) te nem csak angolul nem tudsz de magyarul sem.

2023. máj. 10. 17:21
 2/7 A kérdező kommentje:

Ez van. De van bennem emberség, hogy nem szólok le mást a hibái miatt, hanem segítem is ha kérdeznek.

Ha meg nem tudok rá válaszolni van bennem annyi,h kussba maradok és fecsegek feleslegesen csak mert épp unatkozom.

2023. máj. 10. 17:25
 3/7 A kérdező kommentje:
*És nem fecsegek...
2023. máj. 10. 17:25
 4/7 anonim ***** válasza:
26%

Én konstruktív jelleggel és segítő szándékkal írtam a hozzászólásomat de látom hogy nem vagy olyan értelmi szinten hogy az implicit javaslatot megértsd ezért mindent ki kell írni és el kell magyarázni szóról szóra mint egy értelmi fogyatékosnak:

Szóval lényeg a lényeg hogy arra utaltam szerényen fogalmazva hogy ameddig nem ismered a saját anyanyelvedet magabiztos szinten addig problémát fog okozni az angol nyelvű szöveg megértése hiszen le sem tudod fordítani a saját nyelvedre ha azt nem beszéled. Így a legtöbb amit tehetsz hogy először megtanulsz magyarul vállalható szinten majd ezt követően tanulod az idegen nyelvet.

"De van bennem emberség, hogy nem szólok le mást a hibái miatt, hanem segítem is ha kérdeznek."

Én is épp azért vagyok itt hogy tapasztalt egyetemi oktatóként segítséget és útmutatást nyújtsak a kérdezőknek, valami félreértés történhetett ha Te az előző hozzászólásomat leszólásnak érzékelted (esetleg magadra ismertél, de nem sértő szándékkal írtam, pusztán építő jelleggel)

2023. máj. 10. 17:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Bárkivel beszélgetek általában nem teszik szóvá a stílusom, mert megértik mit akarok közölni velük. Szóval csak néhány embernek esik nehezére egyes nyelvi stílus megértése
2023. máj. 10. 18:02
 6/7 Thunderfairy ***** válasza:

Irászségek...

Hát ha ennyire nehéz leírni az iráskészség szót, akkor szerintem megbuktatnak majd.

2023. máj. 11. 13:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Végül egy minimum 3 as átmentem 😂 a megoldókulcs szerint
2023. máj. 11. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!