Meg lehet tanulni?
Szerintem meg.
Bontsd fel kisebb szakaszokra a verset és addig ismételgesd reggeltől estig szakaszonként és mindig hozzáadva az előzőhöz az eggyel következőt, amíg simán nem megy az egész végül, másnap hajnalban pedig ismételgesd át!
3-as: egy baromi hosszú verset nem tud egyből egyben bemagolni, mert mire elolvassa a végét, már rég elfelejtette az elejét, ezért kell apránként adagolni és mindig egy kicsit hozzávenni azaz a következő sort, míg végül teljesen a végére ér.
Tehát mondjuk először bemagolja az első két sort, aztán hozzáveszi a következő kettőt és aztán elmondja együtt a négyet, aztán megint hozzáveszi a következő adagot és aztán elmondja HANGOSAN (ez nagyon fontos!!) immár a hatot és így tovább, halad folyamatosan, de kis adagokban.
Nekem mindig ez vált be.
Nagyon fontos, hogy hangosan mondja, mintha felelne és akkor menni fog!
Szerintem meg, bár ez attól függ, hogy kinek mennyire megy gyorsan a memoriter tanulás.
De szerintem egyáltalán nem tartozik a nehezen tanulható versek közé. Én a mai napig tudom fejből, pedig vagy 15 éve kellett megtanulni.
Neked kell tudnod, hogy hogyan tanulsz könnyebben: valaki úgy, hogy sokszor elolvassal és hangosan felmondja sokszor, más meg pl úgy, hogy sokszor meghallgatja.
5-ös: én imádtam ezt a verset, nem gyűlöltem. Nem tudom, hogy miről beszélsz, mi jogon ítélkezel felettem?!
És mivel szóról-szóra kell, ezért be kell magolni - ez még nem zárja ki azt, hogy értse is, szeresse is valaki a verset.
BTW az életben nem volt szükségem többé arra a versre, megkaptam az ötöst és kész! Ez a lényeg és szerintem ezzel a kérdező is elégedett lenne. :D
8: te velem ne vitatkozz, én megcsináltam, tehát lehet!
Neked nem menne, ez van! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!