Hányás lesz az érettségim ha pl írásbeli 80% és a szóbeli 12%?
Ilyen hozzáállással biztosan hányás lesz az érettségid...
Matekból hányasra készülsz, hogy egy egyszerű százalékszámítás is meghaladja a képességeidet?
Hát, gondolom, arra gondoltál,hogy hanyas, vagy hányas, de nem 'hányás'. xd
Amúgy, asszem 12-13 % az átmenős, szóval így talán meglesz, de azér' legyél már ügyesebb, pozitívabb; jobb ! :)
De, ha 12% a minimum átmenő százalék, akkor
80+12=92
92/2= 46%-os lenne szerintem.
[Itt én most átlagot számoltam. Asszem, ez a számtani közép másszóval, de nem biztos. Vagy számtani, vagy mértani, de szerintem ez számtani.
Lényege az átlagszámításomnak:
Összeadom a két (vagy más esetben több) számot, és elosztom annyi darabbal, amennyi darabot összeadtam.
Tehát, ha kettőt adtam össze kettővel osztom a végén;
Ha három darabot adtam össze, aminek ki akarom számolni az átlagát, akkor 3mal osztom el, miután összeadtam őket.
Ésígytovább satöbbi. :) Gondolom így kell számolni. :):)
#2, ne legyél már te is hülye...
A százalékot nem így számolják... Hanem úgy, hogy van egy maximálisan elérhető pont, és megnézik ÖSSZESEN, hogy mennyi a megszerzett pont.
Tehát ha a 150 pontos érettségin elérsz 70 pontot MINDEGY, HOGY MILYEN BONTÁSBAN (feltéve, hogy külön-külön megvan a 12%), akkor a százalékos eredményed 70/150 * 100 =~ 46% (mindig lefelé kerekítenek).
Ezért is hülyeség külön az írásbeli és külön a szóbeli százalékát nézni, mert nincs semmi értelme.
Én úgy mentem át 4essel matekból, hogy fingom nem volt a százalékszámításról meg kb semmiről.
Puskát írtam a négyjegyű függvénytáblázatba xd
Ajánlom neked is. Ha lebuksz akkor azért legyen nálad egy boríték benne egy Deákkal.
Melyik tantárgyból érted?
Legyen a szóbelin megszerezhető maximum pont Y és az írásbelin megszerezhető maximum pont X.
(0,8*X+0,12*Y):(X+Y)*100 és vedd az egészrészét.
Ezután 25-39%= elégséges
40-59%= közepes
60-79%= jó
80-100%= jeles
Nyugtass meg hogy matekból nem emeltezel!
Írásbelin kell 12 százalék hogy mehess szóbelizni..
Összesen 25 százalék kell hogy sikeres legyen..
De ha 80 százalékos írásbelid van,akkor hogy lehetne 12 százalékos szóbelid? valahogy nem passzol össze. Vagy szóbelire semmit nem akarsz tanulni?
#8, nincs olyan, hogy valami iskolaspecifikus... Az érettségi követelményei MINDENKIRE EGYARÁNT vonatkoznak. Olyan van, hogy valaki személyesen könnyítést kap (mert van valamilyen nehézsége, pl. diszlexia), de ezt leszámítva mindenkit ugyanúgy érintenek a szabályok.
Annyi igazság van az általad leírtakban, hogy HA megvan a két részen külön-külön a 25%, AKKOR megvan a kettes. De ez csak egy úgynevezett „elégséges, de nem szükséges feltétel”, mert úgyis meglehet a 2-es, hogy az egyik része nincs meg a 25%. Például angolból 38 pont kell a ketteshez, és ezt úgy is el tudod érni, hogy 36 pontos lesz az írásbelid, a szóbelin pedig a kötelező 4-5 pontot összeszeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!