Van, aki használta a 2017-es és a 2024-es Nagy Etele Biológia Érettségi összefoglalót is?
Elég kicsi az esély rá, hogy most találsz olyat, aki mindkét fajtát megvette, mert akik most érettségiznek a 2017-est használják, akik pedig jövőre azok a 2024-est. Szerintem inkább ősszel tedd fel a kérdést, mert majd azok tudnak ebben segíteni, akiknek a mostani/őszi vizsga nem sikerült és 2024-ben újra kell menniük.
Egyébként gondolom az új követelményrendszer szerint dolgozták át és az emelt biosz sokban fog változni, úgyhogy azért elég sok eltérés lehet a két könyv között, de én a 2024-est nem ismerem.
Közben ezt kaptam privátban az egyik felhasználótól, kiteszem nyilvánosba, hátha másnak is segítség az infó:
"Ismerem mind a kettőt. A legjelentősebb különbség a tananyagok arányában van, mivel a 2024-es már egy új követelményrendszerre készít fel. Az embertan /szabályozás - idegi hormonális sokkal nagyobb arányban, és mélységben van jelen eddig. A növénytan beszűkült, csökkent a követelmény......illetve a 2024-esre felkeszito feladatok sokkalta jobban igénylik a kompetenciat, mint a lexikális tudást."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!