Hogyan lehetnék ballisztikai szakértő?
Sziasztok!Két hét múlva kezdem az érettségit,és jövőre szeretnék egyetemre jelentkezni.Régóta érdekel ez a szakma,viszont alig találtam valamit az interneten arra vonatkozóan,hogy mégis melyik egyetemre(gondolom egyetemre)kellene jelentkeznem,ha ilyen ambicióim vannak.Tudnátok ebben segíteni?
Előre is köszönöm!18/F
Törvényszéki szakértő Amerikában van, Magyarországon igazságügyi szakértőnek hívják. Igazságügyi ballisztikus szakértő nem létezik, ballisztiai kérdésekben fizikusok szoktak szakérteni.
Ez persze a magyar rendszerre érvényes, ha más országban szeretnél ezzel foglalkozni, ott nem tudom, mik a követelmények - de jó közelítéssel ott is a fizikus diploma a beugró.
Ahogy korábban is írtam, fegyverszakértő úgy lehetsz, ha elvégzel egy bármilyen* alapképzési szakot az egyetemen, majd egy kriminalisztika szakértő szakirányú továbbképzést. Ezt követően kell 5 év szakmai tapasztalat, és utána jelentkezhetsz igazságügyi szakértőnek, majd az Igazságügyi szakértői kamaránál kell egy képzést elvégezned és ezután tudod magad regisztrálni.
*jogilag bármilyen diploma megfelel, de ha valóban fegyverekkel akarsz foglalkozni, akkor célszerű fizikus képzést elvégezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!