Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetnék ballisztikai...

Hogyan lehetnék ballisztikai szakértő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Két hét múlva kezdem az érettségit,és jövőre szeretnék egyetemre jelentkezni.Régóta érdekel ez a szakma,viszont alig találtam valamit az interneten arra vonatkozóan,hogy mégis melyik egyetemre(gondolom egyetemre)kellene jelentkeznem,ha ilyen ambicióim vannak.Tudnátok ebben segíteni?

Előre is köszönöm!18/F

2023. ápr. 25. 14:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha igazságügyi szakértőre gondolsz, azon belül jelenleg nincs ballisztikai szakértő. Fizikus diplomával tudsz igazságügyi forenzikus fizika szakértő lenni, kriminalisztikai szakértő diplomával pedig fegyverszakértő. Utóbbira csak diploma birtokában lehet jelentkezni. Ha ballisztikával szeretnél foglalkozni, én mindenképp a fizikus képzést javaslom.
2023. ápr. 25. 15:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek,de akkor ezek szerint nem voltam elég érthető.Törvényszéki ballisztikai szakértőre gondoltam.
2023. ápr. 25. 15:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Törvényszéki szakértő Amerikában van, Magyarországon igazságügyi szakértőnek hívják. Igazságügyi ballisztikus szakértő nem létezik, ballisztiai kérdésekben fizikusok szoktak szakérteni.

Ez persze a magyar rendszerre érvényes, ha más országban szeretnél ezzel foglalkozni, ott nem tudom, mik a követelmények - de jó közelítéssel ott is a fizikus diploma a beugró.

2023. ápr. 25. 16:32
 4/6 A kérdező kommentje:
És ha úgy kérdezem,hogy hogyan lehetnék igazságügyi fegyverszakértő?
2023. ápr. 25. 17:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Ahogy korábban is írtam, fegyverszakértő úgy lehetsz, ha elvégzel egy bármilyen* alapképzési szakot az egyetemen, majd egy kriminalisztika szakértő szakirányú továbbképzést. Ezt követően kell 5 év szakmai tapasztalat, és utána jelentkezhetsz igazságügyi szakértőnek, majd az Igazságügyi szakértői kamaránál kell egy képzést elvégezned és ezután tudod magad regisztrálni.

*jogilag bármilyen diploma megfelel, de ha valóban fegyverekkel akarsz foglalkozni, akkor célszerű fizikus képzést elvégezni

2023. ápr. 25. 18:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen!
2023. ápr. 26. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!