Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » KÉMIA EMELT érettségire miből...

KÉMIA EMELT érettségire miből készültetek fel?

Figyelt kérdés

Végeztem a gimnáziumban már pár éve, de most szeretnek belőle érettségizni.

Tudnátok segíteni?

2023. ápr. 20. 13:10
 1/4 anonim ***** válasza:
50%

Mozaik 11-12. érettségire felkészítő kötet. Minden benne van.

Ötösöm lesz kémiából feladatgyűjtemény nehezebb feladatai.

Korábbi érettségi feladatsorok.

Szokták még ajánlani Villányi érettségi felkészítő könyveit is, én ismétlésnek használtam.

2023. ápr. 20. 13:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Számoláshoz inkább Lénárt Gergő számolási példatárát javaslom. Önállóan sokkal könnyebb belőle felkészülni, mert a feladatok megoldását nagyon részletesen leírja és a korábbi érettségi feladatokat is részletesen kidolgozta benne. Illetve az Ötösöm leszben nagyon sok feladat nem kell érettségire, de ezt a könyv sehol sem jelzi, így eléggé bizonytalan az ember, hogy mi kell és mi nem, a Gergő példatárában ezzel ellentétben csak olyan feladatok vannak, amik tényleg kellenek az érettségire.

Itt ingyen bele tudsz nézni pár fejezetbe:

[link]

[link]

(A második megnyitásához regisztrálni kell az oldalra.)

Elmélethez jó lehet a Mozaik (én abból is a Gergő saját tankönyvét használtam és nagyon tudom ajánlani), de nem a 11-12-es, mert ha nulláról, tanár nélkül kezded a kémia tanulást, akkor azzal nem fogod megérteni az összefüggéseket, az csak egy összefoglaló könyv, nem részletez mindent. Ha a Mozaikot választod, akkor inkább a rendes, 7. 8. 9. 10. osztályos könyveket vedd meg.

2023. ápr. 20. 14:36
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! :)

Bő fél év alatt szerintetek fel lehet készülni rá tisztességesen ?

2023. ápr. 20. 14:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen szintről indulsz és érdemben mennyit tudnál foglalkozni vele.
2023. ápr. 20. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!