KÉMIA EMELT érettségire miből készültetek fel?
Végeztem a gimnáziumban már pár éve, de most szeretnek belőle érettségizni.
Tudnátok segíteni?
Mozaik 11-12. érettségire felkészítő kötet. Minden benne van.
Ötösöm lesz kémiából feladatgyűjtemény nehezebb feladatai.
Korábbi érettségi feladatsorok.
Szokták még ajánlani Villányi érettségi felkészítő könyveit is, én ismétlésnek használtam.
Számoláshoz inkább Lénárt Gergő számolási példatárát javaslom. Önállóan sokkal könnyebb belőle felkészülni, mert a feladatok megoldását nagyon részletesen leírja és a korábbi érettségi feladatokat is részletesen kidolgozta benne. Illetve az Ötösöm leszben nagyon sok feladat nem kell érettségire, de ezt a könyv sehol sem jelzi, így eléggé bizonytalan az ember, hogy mi kell és mi nem, a Gergő példatárában ezzel ellentétben csak olyan feladatok vannak, amik tényleg kellenek az érettségire.
Itt ingyen bele tudsz nézni pár fejezetbe:
(A második megnyitásához regisztrálni kell az oldalra.)
Elmélethez jó lehet a Mozaik (én abból is a Gergő saját tankönyvét használtam és nagyon tudom ajánlani), de nem a 11-12-es, mert ha nulláról, tanár nélkül kezded a kémia tanulást, akkor azzal nem fogod megérteni az összefüggéseket, az csak egy összefoglaló könyv, nem részletez mindent. Ha a Mozaikot választod, akkor inkább a rendes, 7. 8. 9. 10. osztályos könyveket vedd meg.
Köszönöm a segítséget! :)
Bő fél év alatt szerintetek fel lehet készülni rá tisztességesen ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!