Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire lenne érdemes FOSZK-r...

Mennyire lenne érdemes FOSZK-ra menni?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok és kissé bizonytalan a jövőmet illetően.

Tavaly érettségiztem, már akkor is gondolkoztam a tovább tanuláson, viszont több okból kifolyólag végül úgy döntöttem, hogy kihagyok egy évet és nem tettem emelt szintű érettségit, és nem is öltem bele annyi energiát a tanulásba mint kellett volna. Alapvetően így sem sikerült rosszul az érettségim, de tudom, hogy lehetett volna sokkal jobb is.

Sokáig úgy voltam vele, hogy van egy szabad évem, azalatt félkészülök az emelt szintű érettségire, és idén jelentkezem az egyetemre, viszont nem így alakultak a dolgok.

Elkezdtem munkát keresni, de egy érettségivel és tapasztalat nélkül sajnos nem lett sok sikerélményem.

Jelenleg is munkát keresek, de a napokban újra elkezdett motoszkálni a fejemben a tovább tanulás gondolata...hogy végre kezdjek is magammal valamit érdemben.

Az anyagiak miatt jobban húzok a munka felé, de közben szívesebben tanulnék, hogy legyen valami végzettség is a kezemben. Arra gondoltam, hogy jövőre jelentkeznék FOSZK-ra, oda a pontjaim is elegendőek és úgy tudom, hogy emelt szintű érettségi sem szükséges és ha azt a képzést elvégzem akkor beszámítják az alapszakra.

Vagy a másik lehetőség, hogy teszek egy szint emelőt, és jelentkezem alapszakra, viszont tartok attól, hogy kevés lenne a ponton ahhoz,hogy felvegyenek emiatt biztosabb és szimpatikusabb lehetőség számomra a FOSZK, de nem igazán tudom, hogy mennyire éri meg, nem szeretném "elpazarolni" az időmet.

Szívesen meghallgatnék véleményeket illetve tapasztalatokat is ha valaki esetleg FOSZK-ra jár vagy járt.

2023. ápr. 19. 20:38
 1/4 A kérdező kommentje:
Viszont ha a tanulás mellett döntök, akkor mellette dolgozni is szeretnék, mindenképpen jól jönne a pénz és a tapasztalat is, de nem szeretném ha az egyik a másik rovására menne.
2023. ápr. 19. 20:43
 2/4 anonim ***** válasza:
67%
Kétszer olvastam át a kérdést, de még mindig nem értem, miért akarsz egyáltalán egyetemre menni.
2023. ápr. 19. 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk, milyen szak érdekel. Egyébként pedig sima érettségivel is jelentkezhetsz 1-2 helyre, mivel az emelt szintű követelmény, illetőleg a minimum ponthatárokat eltörölték már.

Persze, egy főiskola, vagy egyetem eldöntheti, hogy kér e mégis emelt szintű érettségit vagy sem. Tudnunk kellene, hogy mi az a szak, amire jelentkeznél.

2023. ápr. 19. 22:44
 4/4 anonim ***** válasza:
82%

Mennyire lenne érdemes FOSZK-ra menni?

Semennyire.

Csinálj egy szintemelőt és menj alapszakra

2023. ápr. 20. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!