A diákhitelnél ez hogy működik? (többi lent)
Levelezős alap (BA) képzésre szeretnék járni és hát sajnos nem minden felsőoktatásban ingyenes.A tanulmányi eredményeimmel semmi baj nincs nem rég lett meg a középfokú angol nyelvvizsgám és elég jó vagyok mindenből úgy ,és simán felvennének államilag támogatottra még a nevesebb iskolákban is de nappaliból...
De nem vagyunk olyan jól anyagilag mivel így nem fog járni a családi p. és az adókedvezmény ami kb 50 ezer minusz.
Lehetne dolgozni bejelentett ,rendes , nem diák munkával diákhitel mellett?
Vagy akkor nem jár diákhitel ha állásom van?
Csak diákmunkánál mellett lehet igénybe venni a diákhitelt?
Havonta kell törleszteni mint a rendes hitelnél?
Vagy hogyan működik ez az egész?
Igazából 10 félév kellene 6 az alap + 4 a master.
Huh, elég érthetetlen a kérdésed.
Miért nem mész nappalira? Akkor járnának a kedvezmények.
Lehet dolgozni diákhitel mellett. De ha levelezőre mész, akkor ne vegyél fel hitelt. Akkor úgyis keresel, abból megélsz, nem éri meg adósságba verni magad. Most még lazának hangzik, de ha befejezed a sulit, elég nagy szívás, ha 4 millás hitellel kezded az életed.
Havonta kell törleszteni, igen.
De nehogy abból akarj megélni! Ez arra jó, hogy ha hirtelen gáz van, van mihez nyúlnod.
Egyenlőre max 6 félévre tudod felvenni a diákhitelt, majd ha megvan az alapdiplomád, felvételizel mesterképzésre, felvesznek és akkor igényelheted még 4 félévre.
A törlesztést pedig akkor kezded, amikor befejezted a tanulmányaidat.
Szerintem dolgozhatsz, - diákmunkát biztosan - a diákhitelt arra kapod, hogy felsőfokú tanulmányaidat végzed! Nem kérdezik, hogy van e diákmunkád. Csak kitöltöd a nyomtatványt a személyes adataiddal, felsőfokú int. neve, szak, ahová jársz és az igényelt összeget.
Én attól félek hogy nem fogok munkát találni addig és passzivizálni fogják a jogviszonyt.Nem könnyű munkát találni jelenleg utolsó éves vagyok gimiben majdnem kitűnő most lett meg a nyelvvizsga is meg szeretnék valami középfokú számítógépkezelői dolgot letenni de hát érettségi meg az előbb leírtak nem garantálnak semmit.Még árufeltöltést is vállalnék minimálbérért.
Az első válaszolónak üzenem hogy sajnos nappalin már nem jár családi pótlék felső oktatásban , nincs kedvezmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!