Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Felvi.hu így is számítja az...

A Felvi.hu így is számítja az új érettségimet?

Figyelt kérdés
Az egyetemi jelentkezésemben azt írtam, 2022-ben tettem le az érettségim, azonban 2023-ban is letennék tavasszal egy emelt földrajzot, azonban amikor arra leadtam a jelentkezésemet, a Felvi.hun nem tudtam már átírni. Számít ez? 2022-ben ballagtam és fejeztem be a gimit és a kötelető érettségiket. Most emiatt a ,,baki" miatt (amiről azt sem tudom az-e) bukom ezt a jelentkezést?

2023. ápr. 11. 22:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Jól adtad meg, mivel oda az érettségi bizonyítvány megszerzésének az évét kellett beírni, ami a te esetedben 2022. Viszont ettől függetlenül jelezned kellett volna, hogy májusban plusz érettségit fogsz tenni, erre volt egy külön kis rublika, amit be kellett pipálni. Nem hinném, hogy ebből nagy baj lesz, mert elvileg a tanúsítványokat nem is kötelező feltölteni, de ha biztosra akarsz menni, akkor nyugodtan írj nekik emailt, vagy hívd fel őket.

[link]

2023. ápr. 11. 23:30
 2/2 A kérdező kommentje:

Írtam nekik egy e-mailt, ez a válasz jött, gondoltam beillesztem, ha a jovoben barkivel is ugyan ez tortenne es esetleg az oldalra teved:

,,Tisztelt Jelentkező!

Tájékoztatom, hogy a 2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványt/tanúsítványt nem kell feltölteni az E-felvételibe, mert az abban szereplő érettségi vizsgaeredményeket a Hivatal elektronikus úton veszi át a köznevelés információs rendszeréből.

A fentiek értelmében minden érettségi vizsgaeredménye át fog kerülni az E-felvételibe – a 2023 tavaszi érettségi vizsgaidőszakban szerzett is –, függetlenül attól, hogy a 2022-es évet jelölte meg az érettségi bizonyítvány kibocsátásának.

Kérjük, hogy amennyiben válaszol, levele tartalmazza az előző levélváltásokat is!"

2023. ápr. 13. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!