Mit csináljak, ha mégsem vennénék fel egyetemre?
Most fogok érettségizni, és nagyon el vagyok veszve ,hogy mégis mit kellene csinálnom. Szeretem a matekot, ezért is jelentkeztem olyan egyetemi szakra,ahol sok a matematika. Az emelt érettségit 50-60% körülire szeretném megírni, talán menni is fog.
Viszont már hetek óta azt van a fejemben,hogy "mi lesz ha...", ami már kikészít.
Ezért is szeretnék egy "B" tervet is, ami fogalmam sincs,hogy mi legyen. Okj, vagy pótfelvételin próbáljak egy masik szakot? Esetleg menjek el dolgozni?
Valaki aki már átment ezen, ti hogyan éltétek meg?
Konkrétan milyen szakokra jelentkeztél? Beírtál valamilyen alacsony pontszámú szakot / egyetemet is? Pl. sima matek szakot?
Az 50-60% érettségi nagyon halovány eredmény, azt simán megírod.
Ha nem vesznek fel, akkor majd kitalálod, hogy mit csinálj. Egyelőre koncentrálj az érettségire és gyakorolj szorgalmasan.
Felesleges előre parázni, most az érettségire koncentrálj. Még van 1 hónapod felkészülni, azalatt rengeteg feladatot meg tudsz oldani, ami nagyon sokat fog számítani az éles vizsgán. Ha esetleg úgy alakul, hogy mégsem vesznek fel, majd akkor eldöntöd, hogy melyik eshetőséggel jársz a legjobban, de most ne ezen kattogj, az nem visz előre.
(Amúgy szerintem ha pótfelvételin nem hirdetnek olyan szakot, ami neked tetszik, akkor inkább menj el dolgozni és jövő májusban próbáld meg újra az emelt matekot. Ne add fel egy kudarc után az egyetemet.)
1 év mulva pót érettségi.
Nem tudom milyen szakra jelentkeztél, de majd amikor 50 évesen visszatekintesz, akkor teljesen mindegy lesz, hogy 28 vagy 27 évet dolgoztál a szakmában. 1 év csúszás nem okoz problémát.
Nem kell rögtön feladni és helyette OKJ képzésekben (ami azt hiszem már nincs) gondolkozni vagy éppen egy teljesen más karrierben.
Azaz 1 év (ha szükség lesz rá) tökéletes alkalom, hogy picit jobban elmélyedj 1-1 témában, amire szükséges lesz majd az egyetemen vagy csak dolgozz.
Matekhoz,nyomd végig mind a 4 évet a középiskolás matekból.Nekem villamosmérnökin segített a matek 1-ben rengeteget.
Most csak a tanulásra koncentrálj mindenképpen.Csinálj napi 20-30 feladatot és elég hamar menni fog ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!