Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetem lenne a számomr...

No_Name3 kérdése:

Melyik egyetem lenne a számomra megfelelő?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodok, hogy a Miskolci egyetemre, Pannon egyetemre vagy az Eszterházi Károly katolikus egyetemre menjek-e programtervezőnek. A helyzetem az, hogy a matekom elég gyenge, programozásból is vannak nehézségeim, de magántanárral ezt javítani fogom. Én tartok a színvonalas egyetemektől a matek miatt, mert nem olyan mintha mérnöknek mennék ahol hallottak és látottak alapján a GYIK-en nagyon nehéz, de a programtervezőn se lenne olyan könnyű dolgom. Most fogok érettségizni, plusz szakképesítés mert technikumba járok, szóval van időm, de szeretnék minél több tudást szerezni, hogy jó döntést hozzak, mert szeretnék menni egyetemre. Nem a buli miatt elsősorban, hanem az oktatás és a biztosabb jövő miatt.

Nekem eddig tervbe a Eger volt, mert nem olyan nagy színvonalú, és nem követelnek annyit, azaz jobban teljesíthető. Ha persze tévedek, akkor a segítségeteket szeretném kérni, hogy pontosan mit is takar a magas színvonalú egyetem.

Kérlek segítsetek nekem a tudásotokkal 🙏

UI: Főleg azt az illetőt helyezném előnyben aki esetleg a megadott egyetemekre járt, és mi a véleménye.

Amúgy úgy tudom, hogy vannak ilyen tanulócsoportok is, ha jól tudom, szóval segítik egymást. Van ilyen felzárkóztatás tantárgyakból?

2023. ápr. 3. 16:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Ismerősöm Miskolcra jár, nem tűnik olyan rossznak az ottani képzés, persze szívatások mindehol vannak így azt azért ne várd, hogy nem fog a tanár megbuktani, ha olyan napja van.
2023. ápr. 3. 16:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Programtervezőnek menni gyenge matekkal nagy merészség. A tárgyak kb. fele vagy matek vagy matekos jellegű. Még jó matekosoknak is komoly kihívás.
2023. ápr. 3. 19:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon igaz. Amúgy úgy tudom, hogy javarészt szorgalom kérdése, meg biztos páran járnak magántanárhoz ott is, szóval ha annyira nem is menne akkor a tanár tudna segíteni.
2023. ápr. 3. 19:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Viszont én is tévedtem. Én eleve olyan egyetemet is keresek ahol van mesterképzés programtervezőként, de most néztem, hogy nincs. Abba a hitbe éltem hogy van, de rosszul emlékeztem, szóval elnézést kérek.

Annyiban módosítanám, hogy Eger, és a Pannon egyetemről ha tudnátok mesélni.

Még egyszer elnézést a kellemetlenségért!

2023. ápr. 3. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!