Mennyire nehéz a gyógypedagógia levelezőn, munka mellett? Lennének még további kérdéseim is lentebb.
Jelenleg másodéves vagyok, egy szakirányon tanulok nappali tagozaton. Párommal szeretnénk összeköltözni, emiatt szóba jött a munka és a levelező tagozat. A nappalit nem tartom vészesnek, viszont kíváncsi lennék azoknak a véleményére, akik munka mellett tanulják. Mennyire szükséges rugalmas munkahely? Lehet-e találni olyan rugalmas munkahelyet mellette, ami elenged gyakorlatra, hospitálni stb.? Hogyan osztjátok be az időtöket tanulásra? Mennyit tanultok? Mennyire leterhelő?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Nekem egy ismerősöm úgy oldotta meg, (és lehet én is hasonló mód járok majd el), hogy elvégezte a gyógyped asszisztens képzést (ez kb. fél év, 130-170 ezer forint körül mozog egy ilyen tanfolyam) majd emellett levelezőn tanult tovább alapszakon.
Ahol a gyógyped asszisztens képzés gyakorlatát csinálta, ott fel is vették és mivel továbbtanul (ami az intézmény érdeke is, mert szegregált iskoláról beszélünk amúgy) ezért megegyezett az igazgatóval. Főállásba van bejelentve, de minden pénteken szabad (mert akkor kell az egyetemre bemenjen). Így igazából nagyon tapasztalt lesz, hisz mire elvégzi a gyógyped szakot, addigra már 4 éve gyógypedagógus mellett dolgozik. A tanulmányait meg nyilván két dolog segíti: az egyik, hogy abba a közegbe dolgozik amit tanul, ergo reális példákat lát és tapasztal.
A másik, hogy mivel tele van az intézmény gyógypedagógussal, ezért bármikor bárkitől tud kérdezni. És talán hamarabb választ is kap, mint oktatótól.
Ezzel a technikával szerintem simán lehet főállást vinni a levelező mellett (bár, nyilván azt meg tudod nézni mennyi fizud lesz asszisztensként <spoiler: nem sokkal kevesebb mint gyógypedagógusként>, és ha anyagiak miatt kell állás, akkor a meki jobban megéri. De ha tapasztalatot akarsz akkor ez lenne nagyon jó megoldás. Plusz látnád hogyan kell majd bánnod a saját asszisztenseddel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!