Van akkora igény a konduktorokra, hogy annak tanuljak?
Sziasztok! 11. osztályos srác vagyok és érdekel a konduktív pedagógia. Kissé kilógok az átlagból emiatt, de érdekel és szívesen foglalkoznék ezzel a hivatással, ebbe az irányba tanulnék tovább.
Ami visszatart, az a megélhetés. Az államilag alkalmazott pedagógus bérből nem igazán lehet egy családot tervezni. A magánszférában meg lehet élni, de ott ugye bizonytalan a munkalehetőség. Szerintetek van akkora igény ma Magyarországon a konduktorokra, hogy egy pályakezdő akár a magánszférában is stabilan tudjon dolgozni?
Ez hivatás, nem szakma.
Itt fogyatékkal született, vagy sérült gyerekek, felnőttek fejlesztésével kell foglalkozni.
Ha nem érzed magad elhivatottnak, akkor ne is gondolkodj ezen a pályán.
Én most jelentkeztem az egyetemre, remélem felvesznek. Ismerősöm ezzel foglalkozik, 1 éve végzett, alapítványnál dolgozik, még nem keres sokat, de pár évig még tanulni akar, tapasztalatot szerezni.
Viszont felhívta a figyelmemeet, hogy nem könnyű, ő is sokszor sírt az egyetemi évei alatt, mert lelkileg nagyon megviselte.
Azt tudod, hogy van alkalmassági vizsga, ami ének, olvasás és mozgás vizsgából áll?
Igen, tudok róla.
Elhivatottnak érzem magam, de ha otthon nincsenek meg az eszközeim, hogy egy rendes életet biztosítsak magamnak és a családomnak, akkor más sérült embereknek hogyan adhatnám ezt meg?
Sok sikert kívánok neked és remélem az ismerősöd is boldog!
Nekem több konduktor ismerősöm is van. Magyarországon sem az állami, sem a privát szférában nem lehet magas jövedelmű konduktor állást találni, még 10 év tapasztalat után sem. Pedagógus bérezésre számíthatsz mindenütt, mert a privát cégek is tudják, hogy alacsony fizetéshez is találnak szakembert. Ehhez a pályához itthon egyfajta megszállottság kell. Akit inkább a pénz érdekel, előbb-utóbb otthagyja.
Aki konduktorként magas jövedelemhez akar jutni, annak ki kell mennie tartósan külföldre. A világ minden táján szívesen látják a konduktorokat Nyugat-Európától Új-Zélandig. De ez a döntés gyakorlatilag végleges kivándorlást jelent, mert ha hazajössz, újra meg kell elégedned az itthoni fizetéssel, s ezt az életszínvonal-csökkenést átalában senki nem vállalja be. Aki kimegy, ezért a legtöbb esetben kint is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!