MATE Kaposvár vagy MATE Gödöllő?
Figyelt kérdés
Lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki alapképzés érdekel alapvetően, de minden véleményre kíváncsi vagyok.2023. márc. 28. 21:46
1/3 anonim válasza:
Mielőtt beadod erre a szakra a jelentkezésedet, akár Kaposvárra, akár Gödöllőre, gondold végig alaposan, hogy milyen reális esélyeid vannak az elhelyezkedésre. A lótenyésztés és a lovassport Magyaroszágon egy nagyon szűk terület, alig-alig van ilyen szakemberekre szükség az országban. Persze ha van ismerősöd, aki berak egy ilyen állásba, vagy van jelentős kezdőtőkéd, hogy saját vállalkozást indíts, az más. Ha nincs, akkor azt kockáztatod, hogy eltöltesz az egyetemen 3 és fél évet, s a végén semmire sem mész a diplomáddal.
2/3 anonim válasza:
Kaposváron van esély edzőire kerülni, Gödöllőn nincs ilyen szakirány.
Akkor válaszd ha van konkrét terved mit akarsz ezzel a szakkal. Ha csak azért mert lovacskás akkor engedd el, nem fogsz tudni elhelyezkedni. Ha tudod hogy pl az agráriumban, főleg lovas vonalon akarsz dolgozni, akkor kombinálva hasznos MScvel jó lehet.
Edzőit akkor vedd számításba ha jól lovagolsz, kevés embert választanak be arra a szakirányra (nem, nem te döntöd el, hogy melyik szakirányon leszel). Én végeztem ezen a szakon, nem azt dolgozom ami a papíron van, de a kapcsolatokat az egyetemen szereztem. Ha érdekel részletes ebben, írj privatot
3/3 A kérdező kommentje:
Alapvetően lenne lehetőségem elhelyezkedni, és el is szeretnék. Lovastudásilag szerintem határozottan vagyok olyan szinten, hogy edzőire mehessek. Egyébként lovásznak tanultam Kaposváron a mezgazban, mellette állattenyésztői szakmám is van. Van még időm egyetem választásig, lehetőségeket mérlegelek egyelőre.
2023. márc. 30. 16:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!