Mi a véleményetek, tapasztalatotok a diákhitellel kapcsolatban?
Nekem mindig mondják hogy sose vegyek fel diákhitelt bármennyire rosszul állok.
Néhány barátom már vett fel, és mindegyikük rosszul járt, nem találtak rendes munkát amivel vissza tudják fizetni, 250ezerből 1 millió lett, és most egyikük se tudja mit kezdjen. Illetve csak az egyikük gürizik de nagyon hogy vissza tudja fizetni de nem megy túl jól.
ha normális szakra jársz, nem ilyen büfé szarokra és azt valóban el is tudod végezni, akkor nagy segítség lehet a diákhitel. de szerintem két dolgot mindenképp vegyél figyelembe a felvétele előtt:
- tényleg használható szakra járj!
- harmadik félév előtt ne vegyél fel, mert csak akkor tudod reálisan látni, hogy végig is tudod-e csinálni vagy nem!
A diákhitel egy szükséges "rossz".
Mint hitel rossz, de mint segítség jól lehet. Szerintem érdemes úgy gondolkozni rajta, hogy felveszed és tényleg csak olyanokra költöd, ami nagyon fontos és a többit próbálod lekötni.
Amikor pedig végzed az egyetemet, akkor van egy kis induló összeged a nagybetűs életbe, amivel már eltudsz függetlenedni a szüleidtől.
Hiszen azért friss diplomásként nem tárt karokkal fognak várni téged és addig is meg kell élned valamiből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!