Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE programtervező informatik...

ELTE programtervező informatikus elvárások?

Figyelt kérdés
Jövőre döntöm el hova megyek továbbtanulni és ide szeretnék. 3-4es vagyok matekból infóból jeles angolból felsőfokú érettségire megyek (folyékonyan beszélem). Jó felvételi mellett elnézik a matekot? Van készségem a matekhoz egyszerűen nem álltam rá eléggé az elmúlt években.

2023. márc. 27. 23:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az eddigi matek jegyeid nem számítanak, a 11. és 12. évvégi fog kelleni a továbbtanuláshoz, szóval még most se késő javítani rajta. Egyébként a jegyek annyira nem fontosak továbbtanulás szempontjából (persze azért jó lenne ha az utolsó két évben ötös lennél azokból a tárgyakból, amik számítanak, mert az ELTE proginfora elég magas a ponthatár és minden pontra szükséged lehet), az érettségiket kell nagyon jó százalékra megírnod, mert az lesz a döntő.

Ha az informatika megy, akkor szerintem érdemes lenne abból emeltezned és csinálni egy felsőfokú nyelvvizsgát a plusz pontok miatt. Matekból pedig a középszintre gyúrni, hogy 90% fölötti eredményt tudj majd elérni.

Szóval alapvetően nem gond, hogy a matek jegyeid eddig nem voltak túl jók, de én a helyedben a hátralévő időben rákoncentrálnék és megpróbálnék minél jobb jegyet szerezni.

Proginfon azért szükséged lesz a matekra, úgyhogy ha nem is emeltezel majd belőle, szerintem akkor is érdemes az emelt anyagot tanulni, mert az egyetemen szükséged lesz rá.

2023. márc. 28. 02:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy én 5-ös emelt érettségivel is megszenvedtem a matekot az elte proginfon. Irreális elvárások vannak, mind programozás (bár inkább algoritmizálás) mind pedig matek terén.
2023. márc. 28. 06:55
 3/9 A kérdező kommentje:
És megérte? #2
2023. márc. 28. 07:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3-as:

Én otthagytam.

Én rendjére azt láttam, hogy aki szétpuskázza az agyát, aki folyton megíratja a beadandóját mással, stb. az átmegy stresszmenetesen. Aki pedig becsülettel tanul, az bukdácsol és még az idegrendszere is megsínyli.

2023. márc. 28. 07:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"angolból felsőfokú érettségire megyek"

. Emeltszintú érettségi van.

"Jó felvételi mellett elnézik a matekot?"

. Ez nem szívessség kérdése.

Persze kiderülhet, hogy egyszerűen rosszul tanultad eddig, de nehéz lesz alapvetően.

2023. márc. 28. 13:52
 6/9 anonim ***** válasza:
31%

"Én rendjére azt láttam, hogy aki szétpuskázza az agyát, aki folyton megíratja a beadandóját mással, stb. az átmegy stresszmenetesen. Aki pedig becsülettel tanul, az bukdácsol és még az idegrendszere is megsínyli"

Ezt úgy hívják hogy problémamegoldás. Inkább elvégzek becstelenül szétpuskázva egy IT szakot mint sírjak 3 műszakban becsületesen egy gyárban aprópénzért. Másfelől a munka világában sem arra fogod a pénzt kapni hogy micsoda egyenes jószívű máltai szeretetszolgálati ember vagy hanem hogy kész van-e a munka vagy nincs. Teljesen mindegy milyen módon, legyél meg határidőre vele.

4,45-ös átlaggal végeztem el az ELTE programtervező informatikus szakát, 4 éves tapasztalatom van Medior fejlesztőként keresek 1,3 milliót teljes home officeban napi szinten jó ha 4-5 órát dolgozom, a programkódjaimat egy ideje AlphaCode AI-val generálgatom olykor-olykor kiegészítve. Az egyetem alatt rendszeresen puskáztam és a munkám során is használok segédeszközöket, mégis olyan értéket teremtek amire kevesen képesek és meg is vagyok becsülve a munkám során mert olyan mentalitásom van hogy megoldom a problémákat mindenáron ahelyett hogy siránkoznék. Végeredményben pedig sokkal eredményesebb vagyok mint sok életképtelen becsületdíjas ember akik csak siránkoznak a problémák felett.

2023. márc. 28. 19:09
 7/9 anonim ***** válasza:
61%

6-os:

Tudod mit? Igazad van.

Én vagyok a hülye amiért kemény munkával azt hittem bármit elérek. És igen, én is végig kellett volna puskázzam, mert akkor oda lyukadok ki, mint Te.

De ezt én nem akartam, és összességében nem bánom. Túl nagy volt az igazságérzetem ahhoz, hogy puskázzak és úgy menjek át mindenből. És most is a fizetések kapcsán igazságtalanságnak érzem, hogy Te mennyit keresel és én pedagógiában mennyit keresek, holott neked a tudásod felületes, AlphaCodeAI-val generált, míg nekem tényleges erőbefektetés.

Szóval igen. A te szemedben és még sokakéban én hülye vagyok és a becsületet félre kellett volna tenni a szakon.

De nem bánom, hogy máshol lyukadtam ki. Szeretek tanítani, szeretek gyerekekkel foglalkozni, szeretek ténylegesen hasznos tagja lenni a társadalomnak. Ezt te pedig sosem fogod megérteni.

2023. márc. 29. 07:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#7: ez kb. addig tart, míg a szakma rájön, hogyan lehet AI-val helyettesíteni/ kiegészíteni programozók munkáját. Onnantól nem lesznek milliós fizetések, se kapkodás az ilyen fejlesztők iránt. Akkor lehet, hogy #6-os is nagyon kellemetlen helyzetben tálalja magát...
2023. márc. 29. 07:28
 9/9 anonim ***** válasza:
3-4es matekkal kerüld az összes ELTE TTK és IK szakokat. Az ELTÉN max btk-ra vagy ajk-ra menj, he ennyire nem megy a matek. Hallgass rám, voltam mentor az eltén pár évig. Meg amúgy 3-4es matekkal kb az összes műszaki és informatikai szakon szívni fogsz, nem csak az ELTÉN.
2023. dec. 31. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!