Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri még jogi egyetemre...

Megéri még jogi egyetemre menni, hogy az AI egyre több munkafolyamatot el tud látni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 14:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nemcsak egy jó darabig, hanem soha.
2023. márc. 19. 15:53
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Kicsit ingoványos. Szerintem is lesznek olyan nagyon magasan kvalifikált bírók, akiknek a feladata lesz a gép ellenőrzése, adott esetben felülbírálása. De nem sokm
2023. márc. 19. 15:54
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
#10 pontosan azért, amiért a szupermarketekben is egyre több az önkiszolgálást segító kütyü és kassza.
2023. márc. 19. 15:56
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
De az eladóknál "kicsit" több felelősség hárul a jogászokra, bírókra és ügyvédekre, és emberéletek múlnak egy-egy döntésen. Nem lehet a kettőt egy lapon említeni. Főleg azért, amit írt is már valaki, hogy erkölcsi kérdésekben nem dönthet egy gép (illetve nem dönthetne, de ha elég hülyék lesznek az emberek, akkor fogják alkalmazni ezen a területen is).
2023. márc. 19. 16:03
 15/24 anonim ***** válasza:
31%

Ezért fognak valószínű ügycsoportonként megtartani 1-2 hús-vér bírót. Ennyi bőven elég is. Nézd meg pl. a gazdasági bűnügyekkel kapcsolatban mekkora leépítések vannak a bíróságokon mióta mindent lát a NAV. Nem fog kelleni 10 bíró, elég lesz csak 1. Nem fog kelleni ennyi ügyvéd, mert a gép majd mindent megcsinál. Ügyész se kell, mert a gép összeszed mindent helyettük, közjegyző se fog kelleni, mert majd online hitelesíti valaki az ügyiratokat a központból. És nem akarlak elkeseríeni, de az emberéletek eddig se érdekeltek őszintén senkit sem. Nagyon kevés az az eleve altruista beállítottságú ember, akit érdekelnek mások, és az ügyfelekben nem a kétlábon járó pénztárcát látja.

50 évvel ezelőtt a mazőgazdaság falvakat, településeket tartott el, mindenkinek volt mit csinálnia. Az aratás igazi népünnep volt. Most 1 kombájn learat 50 hektárt egy nap, ül benne egy sofőr, a föld szélén áll 1-2 traktor 1-2-3 emberrel és ennyi.

Önkiszolgáló kasszák ugyanez. Miért gondolod, hogy a jog vagy a közigazgatás meg fogja úszni ezt? Nem kötekedek, nehogy félreérts, szomorúnak tartom a helyzetet. Én nem vagyok a technikai újítások ellenzője vagy ellensége, de szerintem nem tudjuk még, hogy mit szabadítunk, szabadítottunk magunkra ezzel a technikai fejlődéssel.

2023. márc. 19. 16:35
 16/24 anonim ***** válasza:
#15: Egyetértek veled.
2023. márc. 19. 17:04
 17/24 A kérdező kommentje:
És akkor mi lesz az így felszabaduló embertömeggel? Szép, meg jó, hogy mondjuk 70 évre emelik a nyugdíjkorhatárt, na de mégis, mit fognak csinálni?
2023. márc. 19. 17:05
 18/24 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy ez gyakorlatilag minden ágazatot érinteni fog. Rengeteg ember válik majd így állástalanná.
2023. márc. 19. 17:06
 19/24 A kérdező kommentje:
És ahogy elnézem, rohadtul nincs semmilyen szabályozás a felhasználási lehetőségekről, feltételekről. De javítson ki, kérem, aki ezt pontosabban tudja.
2023. márc. 19. 17:11
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Politikus még mindig lehet jogászokból, különösen a legpofátlanabb ügyvédekből.

Az AI-tól függetlenül sem nagyon éri meg jogra járni, túltelített szakma. Ellentétben a pénztárosokkal.

2023. márc. 19. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!