Milyen az esti suli?

Figyelt kérdés

19 éves leszek, 11.osztályt taposom, (2 éven van még hátra ezen kívül) már a kezdetek óra tudom hogy nagyon nagyot tévedtem amikor pályát választottam.

És ez ráment a mindenapjaimra, minden reggel gyomor idegek járok be iskolába, és heti 7 órában azt tanulom amiről tudom h nem lesz a hasznomra,mert nem ebben akarok elhelyezkedni.

Az érettségi miatt vagyok jelenleg itt, de ezek melett az iskola nagyon sokat vár el, ami nem feltétlen érettségivel kapcsolatos.

Tehát, szeretném abbahagyni ezt az egészet és elmenni egy esti oktatásra.

Sajnos fogalmam sincs honnan induljak, mit kell tudnom róla, mert senkit nem ismerek aki tudna erről mesélni.

Itthon sem beszéltem még erről, de ha oda jutok hogy beszélek róla, szeretném tudni mik a lehetőségeim.

Válaszaitokat előre köszönöm.

2023. márc. 15. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a cipőben voltam, sok iskolát váltottam már. Ha megteheted, és van a közeledben egy magángimnázium, akkor inkább oda menj, sokkal jobb. De ha nem, és estire szeretnél menni mindenképp, akkor simán kiíratkozol a jelenlegi iskoládból, és elmész beíratkozni az esti suliba.

Hetente max 2-3 alkalommal kell bemenned, viszont ez sem kötött. Akkor mész amikor szeretnél, nem tudok róla, hogy írnának hiányzást estin. Ugye csak a kötelező érettségi tárgyakat tanulod, semmi mást, így jóval egyszerűbb az egész. Mind a két iskolában ugyanakkor érettségiznél, tehát sokat nem veszítesz vele, ha elmész estire, főleg ha nem szereted. Illetve én is technikumban voltam, és ha jól tudom, ha nem sikerül 13.-ban a szakma, akkor az érettségid sem kapod meg, amíg nem vizsgázol újra.

2023. márc. 16. 00:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!! És azt lehet tudni, hogyha esetleg 11. Be mennék eszi sulin, akkor fizika kémia tantárgyak esélyesek? Mert én sajnos nem tanultam ezeket és ezekből 3 évet behozni elégge lehetetlennek tűnik jelenleg
2023. márc. 16. 09:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tanulnod ilyet, mert nincs ilyen targy 11.-tol. Ugyanazt az evet folytatod, amit abbahagytal. Elfogadjak az eddigi eveid, es mar csak az erettsegi targyaid lesznek. Szoval csak magyar, matek, tori, angol meg talan info lesz. Gondolom 9.ben volt termeszettudomanyos targyad, mert az kotelezo, igy azzal le van tudva az.
2023. márc. 16. 12:17
 4/5 anonim válasza:

Szia. Az lenne a kérdésem, hogy végül sikerült? Ha igen, tudnál róla mesélni kérlek?

(Ugyan ebben a cipőben vagyok most, csak sima érettségis esti suliba mennék)

2024. jan. 14. 10:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia, igen sikerült végül:)

Nekem nagyon tetszik, nem erőltetik ránk a fölösleges tantárgyakat.

Van töri,föci,irodalom,magyar,angol,fizika,kémia,illetve történelemi irodalmi óránk.

Így felsorolva soknak tűnik de egyáltalán nem az.

Elvan osztva napról napra.

Egy héten 2-3 napot be kell járni, ha be tudsz.

Nem írnak hiányzásokat, de azért észre veszik ha nem vagy ott.

Ha látják hogy bejársz akkor segíteni szoktak a vizsgákon.

Fél évente van vizsga, a felsorolt tantárgyakból.

Az elején mindig bejártam, de mostanában a munka miatt nem tudok rendszeresen, de ettől függetlenül pótolok.

Leginkább saját magadnak tanulsz.

Saját magadnak kell beosztani az idődet mennyi időt szentelsz a tanulásra.

Ha nem akarsz nem is kell bejárj viszont a vizsgákra be kell menned, és teljesítened kell őket.

Megbukni nem engednek, viszont teljesítened kell.

Nagyjából ennyi.

2024. jan. 15. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!