Töri érettségire elég ha megtanulom a szóbeli tételeket +a boronkays könyvet?
Figyelt kérdés
A szóbeli tételeket már kidolgoztam, a tanárom szerint az esszeben mindig van minimum 1 olyan téma amit a szóbelin is kerdezhetnek, az esszét pedig szeretném kimaxolni. Így ha azokat megtanulom az elég? A boronkay könyvet megvettem, és azt olvasgatom. Ezzel a kettővel együtt egy 70-80%ot össze lehet hozni? Nem a tori a legfontosqbb hanem az emelt biosz és emelt kémia nálam, de a pontjaimba beleszamit a tori is így azért szeretnék jot írni belőle. Aki már érettségizett segítsen, hogyan készült fel? Eddig kb csak az emeltekre tanultam, most kezdtem a kozepekre a készülést, remélem még időben vagyok, de csak a matektol és a toritol felek eléggé.2023. márc. 15. 11:45
2/4 A kérdező kommentje:
Boronkai Györgynek van egy érettségi tételek vázlata c.konyve:)
2023. ápr. 14. 19:31
3/4 anonim válasza:
Az esszék 1848 előtti magyar/egyetemes vagy 1848 utáni magyar/egyetemes töriről szólnak, de ezeket tudod. Igazából érettségin mindent kérdez(het)nek, amit 1. osztály óta tanulsz töriből (nem tudom mikortól van töri bocsi, nem emlékszem már ilyenekre) Elvileg az iskoláid tankönyveit ha tudod kívülről akkor 100%os tesztet kell, hogy írj... namost a valóság nyílván nem ilyen egyszerű.
Ez gondolom nem sokat segít, de én utáltam atörit, az állandó felesleges magolást, amiket dolgozatok után másnap már el is felejtettem (ezért felesleges), 3-masra meglett.
4/4 A kérdező kommentje:
Nekem ilyen vegyes gondolataim vannak vele. Vannak témák amik nagyon érdekelnek és azokat szívesen tanulom és tudom is jól és van amitől hányni tudnék és nem is megy a világért se tanulnam meg.... a hármas nekem is jó mert szobelivel az meg lehet 4es és egy 4es torinek azért örülnék
2023. ápr. 15. 13:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!