Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hol lehet szoftverfejlesztőnek...

Hol lehet szoftverfejlesztőnek tanulni?

Figyelt kérdés
Mechatronikai mérnök MSc-re járok, de a fizetéseket látva, inkább átképezném magam (mondjuk én ezt kicsit szarnak tarom, hogy ötös alapképzéses diplomával és kitüntetett MSc mérnök diplomával ezt kell tenni, ha jó fizetést akarsz, de ez van). A matek mindig nagyon jól ment, végig ötös voltam egyetemen. Ami volt programozás az is ment. Viszont nem tudom, hogy hogyan kezdjek neki. Egyetemi alapképzésre már nincs időm, 25 éves vagyok, már dolgoznom kellene. Szóval munka mellett csinálnám. Valami OKJ képzést édemes csinálni?, Vagy valami fizetős tanfolyammal többre megyek? Illetve ezeket gondolom ki kell egészíteni netes tanulással. Tudtok jó oldalakat, csatornákat? Én csak az udemy-t ismerem.
2023. márc. 11. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
2023. márc. 11. 11:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne legyél hülye. Ilyen diplomával is elég jól lehet keresni. Plussz ha jó vagy és szerzel tapasutalatot még vállalkozni is tudsz. Szerintem nem éri meg neked újra kitanulni egy szakterület. Inkább koncentrálj a mostanira.
2023. márc. 11. 11:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen eddig én is eljutottam, de ezekből melyik az ami tényleg add tudást is.
2023. márc. 11. 11:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem dolgoz egy kicsit a szakmában, ha ilyen eredményeid vannak, szerintem jó fizetésed lehet. 2-3 év után majd megláttod, hogy mennyit keresel és ha nem vagy elégedet és nincs más munkahely ahol jobban tudnál keresni, akkor majd elég lesz ráfeküdnöd a témára. Ha kell a pénz akkor úgy is dolgoznod kell benne és nem ért, ha az elején arra koncentrálsz.
2023. márc. 11. 12:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Valami OKJ képzést édemes csinálni?, Vagy valami fizetős tanfolyammal többre megyek? Illetve ezeket gondolom ki kell egészíteni netes tanulással. Tudtok jó oldalakat, csatornákat?"

Az ilyen hányadékokat felejtsd el hogy OKJ + bootcamp, nehogy olyan szintre süllyedj kitüntetéses mechatronikai mérnök MSc diplomával. Nemtom az 5 év alatt vagy meddig tart a képzés ott miket tanultál én ELTE fizikus BSc-vel helyezkedtem el junior szoftverfejlesztőként tavaly bruttó 750 000 kezdőfizuval + cafeteria / 13. havi fizu 21 évesen diplomázást követően, pedig túl sok erőt nem fektettem az önképzésbe. Volt 1-2 programozással kapcsolatos tárgyam (Python, SQL, Matlab, Java) amiből jó voltam de főleg az erős matek tudásom érdekelte őket.

A cégben az első 4 hónapban egy sor kódot nem írtam csak a betanításom folyt, utána kezdtem el valódi termelő tevékenységet folytatni és bekapcsolódni a projektekbe programozás szintjén.

Ha mégis magadnak akarod gyakorolni milliónyi kurzus van ingyenesen az interneten és hivatalos dokumentációk tömkelege, egy fos okj vagy lehúzós bootcamp semmivel nem kínál többet sőt...

2023. márc. 11. 12:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2023. márc. 11. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!