Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan éljem túl a fizika...

Hogyan éljem túl a fizika érettségit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén érettségizem emelten fizikából és teljesen el vagyok veszve. Faktos vagyok, és tavaly (és ez idáig) stabil négyes voltam, szerettem, tanultam rá/készültem, még versenyen is voltam, ami azóta is folyamatban van.

Egy ideig fizika szakra is akartam menni.

Azonban most teljesen elvesztem, úgy érzem konkrétan SEMMIT sem tudok, 3 pontos témazárókat írok.

Már elkezdtem otthon intenzíven gyakorolni a számolást, különtanárral is átvesszük a típusfeladatokat, azonban egszerűen teljesen elveszettnek érzem magam benne, és rettegek hogy akár meg is bukok.

Úgy terveztem hogy a hétvégén megtanulom az elméleti részeket, a szóbelit maximálisan megtanulom, az esszékhez is az elméletet.

Valakinek van esetleg tanácsa?

2023. márc. 9. 08:25
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Függvénytáblázatban benne vannak a képletek amibe csak be kell helyettesíteni, nem kell nagyon érteni az anyagot hozzá.

Fizika szakra pedig gyere nyugodtan úgy is hogy nem érted a középiskolás fizikát. Én ezt tanulom, és úgy jöttem ide, hogy nagyon utáltam a középiskolás fizikát, a faktot egy év után le is adtam plusz közép érettségiztem belőle. Az egyetemen sokkal jobban tanítják a fizikát mint középsuliban, és mivel mindent a legelejéről részletesen levezetünk, ezért kb nem is szükséges a középsulis fizika tudás a szakhoz, az emelt matek sokkal fontosabb.

2023. márc. 9. 08:39
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Énekeld, hogy stayin' alive!
2023. márc. 9. 09:13
 3/5 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen normális érzés. Senki nem megy el úgy vizsgázni semmiből, hogy de jó, sokat tanultam és mindent tudok. Ilyen nincs.

Csináld meg az összes korábbi elméleti feladatsort. Az sem baj ha nem sikerül túl jól, ez is tanulás.

Tanulj ezerrel, majd menj el megírni az érettségit. Ha nem sikerült túl jól sem fog történni semmi. Van lehetőség javítani, ismételni.

2023. márc. 9. 12:09
 4/5 NTBS ***** válasza:
79%
Tanulj.
2023. márc. 29. 10:25
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Ez egy normális dolog a tanulás során, keressrá a Dunning-Kruger görbére, elérted azt a szintet amikor tudod,hogy mennyi mindent nem tudsz (lesz még ilyen). Az én tippem a tanuláshoz, gondolj arra mi az amit semmiképp nem szeretnél érettségin, és tanuld azt, ha az pipa tovább amig már nincs olyan amin aggódnál ,hogy nem tudod
2023. márc. 29. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!