Igazságügyi igazgatási vs jogász szak?
Az igazságügyi igazgatási és a jogász szak közötti különbség érdekelne.
Mennyivel ,,könnyebb” az igazságügyi?
Azt tudom, hogy ez egy 3 éves BA képzés, azt is, hogy a jogász az egy 5 éves osztatlan képzés.
Sok a hasonlóság, sok tárgy azonos.
Nem is ilyen értelemben kérdezem a különbséget.
Inkább engem inkább az érdekelne, hogy megéri m-e igigre menni, vagy ,,ha már úgyis ott vagyok”, ha már úgyis jogi témában tanulok,(kb)ugyanazokat a jogi tárgyakat, akkor már több értelme lenne jogra menni?
Köszi a segítséget:D
Kösziii
És mennyivel lenne egyébként könnyebb/kevesebb az anyag?
Attól tartok, nem bírnám a jogot…
De ha nem olyan sokkal enyhébb az igig akkor persze megéri.
Én elvegeztem az igazságügyi igazgatási képzést, de nem helyezkedtem el benne. Nem tudom elképzelni magam örökre beosztottnak, jogi asszisztensnek vagy bírósági ugyintezonek. Meg esetleg mediátor lehet vele az ember. Most vezetes és szervezés mesteren fogok diplomázni, és beadtam idén jogaszra is.
Mindenképpen jogra menj.☺️ nekem akkor nem volt elég pontom, így muszáj volt az igiget elvegezni.
Én igazságügyi igazgatási képzésre járok. Sok szaktársam úgy tervezi, hogy a 3 év elvégzése után mennek majd jogra, így két diplomájuk is lesz. Ezen felül még annyiból jó ez a megoldás, hogy olyan dolgokat is tanulunk igigen, amiket jogon nem, így később nekünk plusz tudásunk is lesz.
Önmagában viszont az igig kb semmit sem ér. Ezzel csak az "aljamunkát" lehet végezni.
A szakról annyit, hogy bár tanulni kell elég sokat, de teljesíthető.
Én csak akkor ajánlom az igiget, ha utána tovább szeretnél menni jogra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!