Mennyi idő alatt lehetne felépíteni a matematikának az alapjait, hogy a gimnáziumot tudjam folytatni?
Estin folytatnám a tanulást, a 11. osztályba kellene visszamennem.
Sajnos azonban teljesen kiestek az alapok. Sem az általános iskolás, sem a 9-10. osztályos matekot nem tudom. Van azonban szeptemberig fél éven.
Fél év alatt fel tudnám építeni a matekot legalább annyira, hogy alkalmas legyek a 11. osztályos matekra, vagy inkább adjak magamnak több időt, és 2024 szeptemberében menjek iskolába?
Nem megyek magántanárhoz.
Fent van a neten minden, plusz van segítség élőben is.
Tehát olyanok írjanak, akik tudják a kérdésre a választ.
Minden csak tőled függ. Függ a képességedtől, a szorgalmadtól és a tanuláshoz való hozzáállásodtól.
Számomra a matek nem nehéz ezért én egy hónapra saccolnám saját magam idejét. Apám bölcsész ő meg kb fél éve saccolja.
Most nem azért, de 1 óra rohadt kevés bárminek is a felmérésére.
Az élő segítség alatt gondolom azt érted, hogy a tanáraid segíteni fognak. Hát, erre nagyon ne alapozz.
Félreértés ne essék, minden tiszteletem az estis tanároké, csak sem idő, sem lehetőség nincs annyi, hogy segíteni tudjanak. Jellemzően estin csak az irányt adják meg, a tanulást magadnak kell intézned.
Amit tudsz tenni: ha van egy témakör, aminél valamit nem értesz, megpróbálod a nem értés okát megkeresni,és annak megfelelően pótolod a hiányosságaidat. Ez persze van, amikor sikerül, és van, amikor nem annyira.
Másik kérdés, hogy mi a cél az érettségin; ha csak legyen meg a kettes, az menni fog, de ha 4-5-öst szeretnél írni, arra nem biztos, hogy elég lesz az 1 év.
Nem a tanárokra gondoltam, hanem a barátnőmre például, akinek jó esze van a matekhoz.
Másként estin jóval lazábbak és segítőkészek segítőkészebbek a tanárok, megbuktatni biztosan nem fognak.
Cél az érettségin? Most csak legyen meg a bizonyítvány, így a 2-essel is megelégszem.
"Másként estin jóval lazábbak és segítőkészek segítőkészebbek a tanárok, megbuktatni biztosan nem fognak."
Ez a baj... ezért van már lassan mindenkinek érettségije és szépen el is értéktelenedett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!