Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hármas átlaggal milyen főiskol...

Hármas átlaggal milyen főiskolai, egyetemi képzésekre, szakokra lehetne bejutni?

Figyelt kérdés

Esetleg fizetős esetében tudnak engedni a ponthatárból, ha igen mennyit?

Olvastam hogy átszervezésre kerül teljesen jövőre a felvételi eljárás. Például eltörlik a minimum ponthatárokat. De ezt hogyan kell elképzelni?

2023. febr. 14. 14:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A minimum ponthatár eltörlése annyit jelent, hogy te mondjuk 200 ponttal is jelentkezhetsz majd az egyes szakokra, tegyük fel arra a szakra amire jelentkeztél 150 embert vesznek fel, akkor szépen az elért eredmény alapján sorba rendezik a jelentkezőket és a 150.-nél meghúzzák a vonalat, akinek lehet hogy 340 pontja volt, akkor ez lesz a ponthatár, őket veszik fel.

Tehát az, hogy eltörlik a minimum ponthatárt közel sem jelenti azt, hogy könnyebb lesz valahova bekerülni, a helyedben nagyon rástartolnék az érettségire, hogy az alapján történjen majd a pontszámítás.

Illetve felvin tudsz nézelődni előző évek adataiból, hogy hol mennyi pont kellett a bejutáshoz, viszont szerintem ne pontok alapján nézelődj, hanem, hogy mi az ami tényleg érdekelne és akkor hidd el jobban fog menni a tanulás is.

2023. febr. 16. 08:16
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm szépen a magyarázatot. Már 35 vagyok.

212 pontot értem el.

2023. febr. 16. 13:57
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Újra érettségizni soha nem késő, ha komolyan szeretnéd venni az egyetemet
2023. febr. 16. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!